Держпродспоживслужба, Мінагрополітики та бізнес-асоціації координуватимуть свою діяльність щодо експорту

Опубліковано 03 серпня 2017 року, 18:56

        Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України та бізнес-асоціаціями налагодять роботу із систематизації та узагальнення інформації щодо експортних можливостей вітчизняних виробників аграрних та продовольчих товарів. Питання такого співробітництва обговорив Перший заступник Голови Держпродспоживслужби Андрій Жук під час зустрічі з представниками Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерства закордонних справ України та ряду профільних бізнес-асоціацій. 

Андрій Жук, зокрема наголосив, що у питаннях відкриття нових ринків та узгодження відповідних сертифікатів Держпродспоживслужба орієнтується на запити бізнесу. «Однак, часто буває, що до Держпродспоживслужби надходять запити від окремих суб’єктів господарювання. Ми включаємося в роботу, запускаємо процеси, які зазвичай є досить тривалими, а в результаті виявляється, що до цього часу експорт суб’єкта господарювання вже не цікавить», - зазначив Перший заступник.

Саме тому, підкреслив він, Служба розраховує на підтримку та активну участь асоціацій у питаннях збору інформації про товарну лінійку української продукції, потенційні країни-імпортери та загальну зацікавленість виробників у ринках збуту.

Учасники зустрічі зійшлися на думці, що оновлювати таку інформацію доцільно щоквартально. Окрім того, доцільним є більш тісна координація всіх державних інституцій, задіяних у просуванні українського експорту на зовнішніх ринках, включаючи Міністерство економічного розвитку та торгівлі, Міністерство закордонних справ та Міністерство аграрної політики та продовольства з метою комплексного підходу до опрацювання стратегічних та робочих питань в даній галузі.

За результатами переговорів прийнято рішення напрацювати проект меморандуму про співробітництво між Держпродспоживслужбою, Мінагрополітики та профільними асоціаціями, у якому детально прописати зобов’язання сторін щодо оцінки експортних можливостей різних секторів АПК України, враховуючи Національну експортну стратегію України та пріоритети, закладені у секторальній підстратегії.

Планується, що такий документ буде підписаний на початку вересня.

 

 

Прес-служба Держпродспоживслужби

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux