Денис Птушко: Місцеві чиновники перешкоджають оформленню земельних ділянок кінних заводів

Опубліковано 01 вересня 2015 року, 16:02

Ряд представників місцевої влади створюють бюрократичні схеми, які перешкоджають оперативному оформленню земельних та майнових прав державні кінних заводів. Про це заявив директор ДП «Конярство України» Денис Птушко.

Він нагадав, що компанія має з 14 філій, переважна більшість з них не мають відповідної документації. Така ситуація не дозволяє здійснювати контроль над державною власністю, перешкоджає проведенню інвентаризації та підготовці до приватизації.

Денис Птушко повідомив, що у найближчий термін документи на землю мала б отримати філія ДП «Дібрівський кінний завод №62», що розташована на території Миргородського району Полтавської області. Зокрема, результатом спільної роботи Міністерства аграрної політики та продовольства, ДП «Конярство України» та місцевої влади став наказ голови Миргородської райдержадміністрації «Про затвердження технічної документації та надання дозволу на право користування земельними ділянками, які є в управлінні філії «Дібрівський кінний завод №62». Проте всупереч намаганням зберегти державні землі та галузь конярства голова Полтавської ОДА Валерій Головко своїм розпорядженням відмінив цей наказ.

«Ситуація точно вказує на те, що хтось цілеспрямовано відбирає історично закріплені за галуззю землі та виводить їх з-під контролю держави, тим самим, піддаючи конярство України знищенню. Я хочу зазначити, що в разі вилучення земельної ділянки у Дібрівського заводу філія не зможе існувати», — заявив Денис Птушко.

Він запевнив, що керівництво ДП «Конярство України» в рамках повноважень докладе всіх зусиль аби вирішити проблемне питання та максимально прискорити оформлення документації інших філій: «Без підтверджених земельних і майнових прав предприватизаційна підготовка кінних заводів неможлива. Підкреслю, роздержавлення є ключовим для галузі пріоритетом, з цією концепцією я виграв конкурс на посаду директора держкомпанії».

Нагадаємо, 14 філій ДП «Конярство України» забезпечують розведення племінних коней п’яти порід — української верхової, орловської рисистої, російської рисистої, чистокровної верхової та новоолександрівської ваговозної. Загальна кількість поголів’я станом на 1 березня 2015 року становить 1657 голів. В структурі ДП зайняті понад 820 працівників.

                                                                                                                                                       Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux