«Аграрна освіта та наука - важливі напрямки співпраці між Україною та Бельгією», - Владислава Рутицька

Опубліковано 18 серпня 2015 року, 16:44

Про це зазначила заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька під час відвідування Полтавської державної аграрної академії.

Навчальний заклад є успішним прикладом співпраці з Європейським Союзом в сфері науки та освіти. Академія є активним учасником проектів спільно з Центром агрономічних досліджень бельгійської провінції ЕНО. 

Угода про співробітництво між двома регіонами, які мають подібну економічну структуру з розвинутим аграрним сектором і промисловістю, була підписана в 2005 році і є діючою зараз.

Співпраця здійснюється за кількома напрямками, серед них: розробка та покращення технологій вирощування сільськогосподарських культур, розробка спільних науково-дослідних програм в сфері селекції рослин, обмін науковими співробітниками, розробка та реалізація спільних міжнародних проектів.

«Розвиток аграрного виробництва і забезпечення високої якості безпечності сільськогосподарської продукції – пріоритетні завдання Міністерства. Досягнення таких завдань можливе лише за умови використання передового досвіду та здобутків аграрної науки та освіти, науково-дослідного співробітництва між науковими установами. Спільні зусилля та поглиблення співпраці між Полтавською аграрною академією та Центром агрономічних досліджень суттєво сприятимуть розвитку сільського господарства не лише в межах Полтавської області та провінції Ено Королівства Бельгії, а й між обома країнами», - сказала Владислава Рутицька.

Під час зустрічі з керівництвом Академії було домовлено про поглиблення співпраці та підтримку проекту з розробки та покращення технологій вирощування сільськогосподарських культур.

Довідково: У лютому 2015 року відбулась зустріч заступника Міністра з питань євроінтеграції та Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Бельгія Люком Якобсоном, на якій сторони домовились поглибити співпрацю у аграрній галузі та підтримку спільних науково-дослідних проектів.

Під час візиту Посла до Полтавської державної аграрної академії разом з делегацією з Центру досліджень сторони домовились про обмін науковими співробітниками та стажування для студентів.

Прес-служба Мінагрополітики

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux