«Аграрна галузь потребує систематичних реформ. Насамперед – у переході на стандарти ЄС, що дасть можливість наростити експорт», - Владислава Рутицька

Опубліковано 22 травня 2015 року, 17:53

Про це в своєму блозі на сайті «Європейська правда» зазначила заступник Міністра з питань європейської інтеграції. 

«Завершилися публічні консультацій – черговий етап формування Комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на 2015-2020 рр. Станом на сьогодні вже було проведено більше 70 засідань робочих груп, декілька зустрічей з міжнародними партнерами та донорами, у процесі яких були напрацьовані базові матеріали для формування стратегії. Наразі ми вже маємо значний обсяг напрацювань робочих груп та активно збираємо додаткові пропозиції до стратегії через механізм публічних консультацій. Чим кращий зворотній зв'язок ми отримаємо в рамках даного механізму від представників аграрного бізнесу та інших зацікавлених у реформі агросектору суб’єктів, тим ефективніше зможемо врахувати інтереси різних груп аграріїв у фінальному варіанті стратегії», - підкреслила Владислава Рутицька.

У рамках стратегії визначено три ключових пріоритети реформування: наближення законодавства до стандартів ЄС та дерегуляція; підвищення конкурентоспроможності сільського господарства; а також розвиток сільських територій та захист навколишнього середовища.

«Ці пріоритети в свою чергу дозволили нам визначити вісім головних цілей майбутньої стратегії. Для опрацювання кожної цілі були створені окремі робочі групи та підгрупи, до складу яких увійшли представники міністерства, профільних асоціацій, міжнародні експерти та консультанти від ЄС. Зокрема, мова йде про: наближення законодавства України в агропромисловому комплексі до законодавства; дерегуляція в агропромисловому комплексі; фактори виробництва в агропромисловому комплексі; розвиток аграрної політики в сфері науки; освіти та інновацій, управління виробництвом і ринком АПК; державна підтримка та оподаткування у сфері сільського господарства; розвиток сільських територій; управління ресурсами в сільському господарстві», - додала заступник Міністра з питань євроінтеграції.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux