Агентство США з міжнародного розвитку є одним з найбільших донорів в галузі сільського господарства України, - Владислава Рутицька

Опубліковано 22 червня 2016 року, 12:54

Агентство США з міжнародного розвитку є одним з найбільших донорів в галузі сільського господарства України. На сьогодні впроваджуються два проекти технічної допомоги на загальну суму близько 16 млн дол. США включаючи кошти, залучені від партнерів. Про це повідомила заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.

Вона відзначила, що проект «Ініціатива з аграрного партнерства» має на меті реалізацію одного з головних завдань USAID в Україні. «Проект сприяє підвищенню продуктивності аграрних малих сільськогосподарських підприємств», - відзначила вона.

Обсяг фінансування «Ініціативи з аграрного партнерства», що наданий USAID, складає 4,1 млн. дол. США. Цей проект вже залучив ще 10 млн. дол. з власних коштів приватних партнерів програми, якими є: Байєр/МФК, Данон/МФК, «Агробонус» та «Агріко». 

«Сьогодні нас приймає господарство «Агріко Україна», яке є успішним прикладом такого партнерства. «Агріко» – це світовий лідер у галузі вирощування високоякісного посадкового матеріалу картоплі, яка експортується у більш, ніж 80 країн світу. Ця компанія є кооперативом, до складу якого входять понад 800 фермерів. В рамках реалізації спільного проекту з USAID компанія збудувала нові картоплесховища. Це дозволило збільшити виробництво практично вдвічі. І вже зараз в планах – збудувати ще два сховища – на Київщині та Чернігівщині», - додала Владислава Рутицька.

Довідково: Проект «Ініціатива з аграрного партнерства» є частиною програми «Партнерство заради інновацій», яка, у свою чергу, є елементом програми Уряду США «Нагодуємо майбутнє». У співпраці з бізнесом, проект забезпечує спільне фінансування та розробку заходів, які сприяють вирішенню довготривалих проблем аграрного сектору в тому числі в Україні.

Проект Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Ініціатива з аграрного партнерства» презентував свою діяльність в Україні. Захід пройшов на базі демонстраційного господарства ТОВ «Агріко Україна». Окрім того, презентацію діяльності провели партнери USAID - ТОВ «Байєр» спільно з Міжнародною фінансовою корпорацією, компанія «Данон Україна» спільно з фондом «Добробут громад» та компанія «Агробонус».

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux