портал в режимі тестування та наповнення
0 800 215 010
Гаряча лінія Мінагрополітики
1545
Урядова гаряча лінія
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

М’ясо та м’ясопродукти

Опубліковано 15 березня 2019 року, 11:47

За попередніми даними Державної служби статистики України, у 2018 році у всіх категоріях господарств було вироблено 2357 тис. тонн м’яса (у забійній масі), що в повній мірі відповідає запланованому показнику та на 1,7% перевищує дані 2017 року.

У минулому році, порівняно з 2017 роком, збільшилося виробництво свинини на 1,1% – 744 тис. тонн та м’яса птиці на 6,0% – 1256 тис. тонн. Разом з цим, виробництво яловичини зменшилося на 9,2% – 330 тис. тонн.

Обсяг імпорту м’яса та м’ясопродуктів у 2018 році перевищив показник 2017 року на 22,2%  та склав 258,4 тис. тонн. Експорт при цьому склав 398,8 тис. тонн, що на 13,8% більше минулорічного показника.

З огляду на зазначене, попит внутрішнього ринку у м’ясі та  м’ясопродуктах, який у 2018 році склав 2227 тис. тонн (фонд споживання для населення становив 2219 тис. тонн), забезпечено в повному обсязі за рахунок власного виробництва та незначної частки імпорту.

За даними митних органів, у 2018 році загальний експорт м’яса та м’ясопродуктів склав 398,8 тис. тонн, що на 13,8% більше порівняно з 2017 роком, але на 3,0% менше запланованого рівня.