Аудит діяльності державного підприємства «Закупнянський кар’єр»

Опубліковано 08 жовтня 2019 року, 12:28

На виконання пункту 1 розділу 1 Операційного плану діяльності з внутрішнього аудиту Міністерства аграрної політики та продовольства України на 2019 рік, та наказу Мінагрополітики від 29 серпня 2019 року № 497 «Про проведення аудиту відповідності діяльності державного підприємства «Закупнянський кар’єр», Управлінням внутрішнього аудиту проведено плановий аудит відповідності діяльності зазначеного підприємства за період діяльності з 01 січня 2017 року до 30 червня 2019 року.

Аудиторський висновок – негативний, аудиторський звіт від 30.09.2019 № 24-22/22.

Плановий внутрішній аудит відповідності діяльності ДП «Закупнянський кар’єр» засвідчив окремі факти порушень вимог законодавства та внутрішніх регламентів.

ДП «Закупнянський кар’єр» не враховано рекомендацій за результатами попереднього аудиту відповідності.

Фактична діяльність ДП «Закупнянський кар’єр» не суперечить діяльності, передбаченій його Статутом, при цьому, основний вид його діяльності не здійснюється. Мінагрополітики впродовж 2 років знаходиться на затверджені статут ДП «Закупнянський кар’єр».

Структура, штатні розписи, облікова політика підприємства, не погоджені із органом управління майном. Діюча структура відповідає напрямкам промислової діяльності підприємства. В той же час на ДП «Закупнянський кар’єр» відсутні Положення про структурні підрозділи.

Затвердження фінансових планів ДП «Закупнянський кар’єр» на 2017, 2018, 2019 роки відбувалось із порушенням терміну.

Цінова політика підприємства у частині надання цінових преференцій не була націлена на забезпечення досягнення статутних цілей щодо отримання максимального прибутку.

Функція контролю за правильністю формування та застосування встановлених цін не закріплена за жодним працівником підприємства.

На ДП «Закупнянський кар’єр» прослідковується позитивна динаміка щодо збільшення середньомісячної заробітної плати, та відсутня заборгованість із заробітної плати.

Внаслідок невірного застосування нормативно-правових актів, допущено незаконні витрати заробітної плати, за суміщення професій.

Не проведена дооцінка основних засобів підприємства, що використовуються в господарській діяльності мають нульову вартість.

Право постійного користування земельною ділянкою не відображено в бухгалтерському обліку.

Унаслідок недотримання ДП «Закупнянський кар’єр» вимог ст. 509, 610, 611 Цивільного кодексу України, не проведення належної претензійно-позовної роботи не забезпечено стягнення дебіторської заборгованості.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux