Аудит діяльності державного підприємства «Солевиварювальний Дрогобицький завод»

Опубліковано 15 листопада 2019 року, 13:06

На виконання пункту 1 розділу І Операційного плану діяльності з внутрішнього аудиту Міністерства аграрної політики та продовольства України на 2019 рік та наказу Мінагрополітики від 01 жовтня 2019 року № 512 «Про проведення аудиту відповідності діяльності державного підприємства «Солевиварювальний Дрогобицький завод», Управлінням внутрішнього аудиту проведено плановий аудит відповідності діяльності зазначеного державного підприємства за період з 01 січня 2017 року по 30 вересня 2019 року.

Аудиторський висновок – умовно-позитивний, аудиторський звіт від 01.11.2019 № 24-22/24.

Плановий аудит відповідності діяльності державного підприємства «Солевиварювальний Дрогобицький завод» за період з 01.01.2017 по 30.09.2019 засвідчив окремі факти недотримання вимог законодавства та внутрішніх регламентів щодо виконання планів, процедур, договорів з питань здійснення фінансово-господарської діяльності, законності і достовірності фінансової звітності та правильності ведення бухгалтерського обліку.

Фактична діяльність, що здійснювалася ДП «Солевиварювальний Дрогобицький завод», відповідала напрямкам діяльності підприємства, передбачених його Статутом, та іншим регуляторним актам.

Основні фінансово-господарські показники ДП «Солевиварювальний Дрогобицький завод» підтверджують прибуткову діяльність підприємства.

Аналіз роботи ДП «Солевиварювальний Дрогобицький завод» засвідчив достатній рівень фінансової стійкості і відносну незалежність від зовнішніх кредиторів, належне ведення господарської діяльності підприємства та можливість негайно ліквідувати поточну заборгованість грошима, які є у його розпорядженні.

Спостерігається не значне зростання обсягів дебіторської заборгованості, однак більша її частка у структурі оборотних активів свідчить про необережну політику підприємства по відношенню до покупців продукції, послуг, що призводить до відволікання обігових коштів.

Впроваджені керівництвом ДП «Солевиварювальний Дрогобицький завод» складові системи внутрішнього контролю заслуговують умовно-позитивної оцінки. Налагоджена система внутрішнього контролю попереджує порушення і недоліки в діяльності об’єкта аудиту, які впливають на використання активів, формування статей доходів і витрат, дозволяє в повній мірі оцінити достовірність фінансово-майнового стану підприємства та реальність фінансової звітності.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux