Аудит діяльності державного підприємства "Ліктрави"

Опубліковано 05 вересня 2019 року, 12:47

На виконання пункту 1 розділу І Операційного плану діяльності з внутрішнього аудиту Міністерства аграрної політики та продовольства України на 2019 рік і наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про проведення аудиту відповідності діяльності державного підприємства «Ліктрави» від 12 серпня 2019 року № 423 Управлінням внутрішнього аудиту проведено плановий аудит відповідності діяльності зазначеного підприємства за період діяльності з 01 січня 2017 року по 30 червня 2019 року.

Аудиторський висновок – негативний, аудиторський звіт від 02 вересня 2019 року № 24-22/17.

Плановий внутрішній аудит відповідності діяльності державного підприємства «Ліктрави» (код згідно з ЄДРПОУ 31803446, вул. Я. Мудрого, 121, м. Мостиська, Мостиський район, Львівська область, 81300) (далі – ДП «Ліктрави», Підприємство) засвідчив факти порушення вимог законодавства та внутрішніх регламентів щодо дотримання планів, процедур, контрактів (договорів) з питань здійснення фінансово-господарської діяльності та забезпечення збереження активів.

З лютого 2019 року Підприємство не забезпечує виконання жодного з передбачених у Статуті 11-ти видів діяльності та фактично припинило свою діяльність.

Не виконані вимоги підпункту 8 пункту 2 Методичних рекомендацій з бухгалтерського обліку основних засобів, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 30 вересня 2003 № 561, в частині наявності на всіх будівлях та спорудах інвентарних номерів, як наслідок не забезпечена ідентифікація об’єктів основних засобів.

Оглядом території Підприємства встановлено, що більша частина об’єктів основних засобів, знаходиться у незадовільному стані та потребує капітального ремонту.

У порушення норм ст. 91 та ст. 96 Земельного кодексу України ДП «Ліктрави» не забезпечено обробіток земельних ділянок, що призвело до не використання землі за цільовим призначенням.

Мали місце інші окремі порушення законодавства та нормативно-правових актів, з метою усунення яких надані відповідні аудиторські рекомендації.

Копію аудиторського звіту направлено до правоохоронних органів для вжиття відповідних заходів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux