Аудит діяльності державного підприємства «Харківський завод шампанських вин»

Опубліковано 03 жовтня 2019 року, 15:37

На виконання наказу Мінагрополітики від 29 серпня 2019 року № 499 «Про проведення позапланового аудиту відповідності діяльності державного підприємства «Харківський завод шампанських вин» Управлінням внутрішнього аудиту проведено позаплановий аудит відповідності діяльності зазначеного підприємства за період діяльності з 01 січня 2017 року до 30 червня 2019 року.

Аудиторський висновок – умовно-позитивний, аудиторський звіт від 26.09.2019 № 24-22/20.

Аудитом встановлені окремі факти порушення вимог законодавства та внутрішніх регламентів щодо дотримання планів, процедур, контрактів (договорів) з питань здійснення фінансово-господарської діяльності, законності та ефективності використання державних коштів і майна, а також окремі факти неефективної цінової політики.

Фактична діяльність, що здійснювалася державним підприємством «Харківський завод шампанських вин» (далі – ДП «ХЗШВ», Підприємство), відповідала напрямкам діяльності Підприємства, передбаченим його Статутом. Однак, не виконано вимог наказів Мінагрополітики щодо затвердження нової редакції Статуту Підприємства та приведення установчих документів у відповідність до Примірного Статуту.

Ефективність управління Підприємства характеризується уповільненням темпів економічного зростання, збитковістю та низьким рівнем інвестиційної політики щодо оновлення основних засобів.

Виявлені негативні тенденції щодо зростання поточних зобов’язань Підприємства, при цьому за вказаний період спостерігається переважання короткострокових джерел в структурі позикових засобів, що характеризує погіршення структури балансу і втрату фінансової стійкості Підприємства.

Позовна робота на ДП «ХЗШВ» не сприяла забезпеченню виконання договірних зобов’язань у всіх сферах діяльності, забезпеченню захисту та відновленню порушених майнових прав та інтересів Підприємства.

Невжиття заходів, які передбачені умовами договорів, щодо відповідальності покупців та замовників за не своєчасну оплату реалізованої їм продукції та наданих послуг є фактором ризику зростання дебіторської заборгованості та стало причиною відволікання коштів Підприємства і недоотримання ним доходу.

Керівництвом Підприємства не забезпечено оприлюднення інформації щодо використання публічних коштів та оприлюднення звіту про укладені договори в електронній системі державних закупівель.

За результатами проведеного внутрішнього аудиту ДП «ХЗШВ» та структурним підрозділам Мінагрополітики для врахування в подальшій діяльності надані відповідні аудиторські рекомендації.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux