Аудит діяльності державного підприємства «Грозинське»

Опубліковано 14 березня 2019 року, 11:49

На виконання пункту 2 плану проведення внутрішніх аудитів в Міністерстві аграрної політики та продовольства України на І півріччя 2019 року та наказу Мінагрополітики від 24 січня 2019 року № 21 «Про проведення аудиту відповідності діяльності державного підприємства «Грозинське» (надалі – Підприємство, ДП «Грозинське»), Управлінням внутрішнього аудиту проведено плановий аудит відповідності діяльності зазначеного Підприємства за період діяльності з 01 січня 2017 року до 31 грудня 2018 року.

Аудиторський висновок – негативний, аудиторський звіт від 01.03.2019 № 24-22/2.

Діяльність Підприємства не в повній мірі відповідає вимогам законодавства та внутрішнім регламентам щодо дотримання планів, процедур, контрактів (договорів) з питань здійснення фінансово-господарської діяльності, та надання послуг.

Керівництвом Підприємства не виконано вимоги наказу Мінагрополітики від 19.09.2016 № 311 «Про внесення змін до примірного статуту державного підприємства, що входить до сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства України» щодо приведення установчих документів у відповідність до Примірного Статуту.

Аналіз основних показників фінансово-господарської діяльності ДП «Грозинське» засвідчив нульовий фінансовий результат у 2017 році та збитковість Підприємства у 2018 році.

У 2017-2018 роках Підприємство здійснювало свою діяльність без затвердженого фінансового плану, який є основним плановим документом державного комерційного підприємства.

Позовна робота на ДП «Грозинське» не сприяла в повному обсязі забезпеченню виконання договірних зобов’язань у всіх сферах діяльності, забезпеченню захисту та відновленню порушених майнових прав та інтересів Підприємства.

Невжиття заходів, які передбачені умовами договорів, щодо відповідальності покупців та замовників за не своєчасну оплату реалізованої їм продукції та наданих послуг є фактором ризику зростання дебіторської заборгованості та стало причиною відволікання коштів Підприємства і недоотримання ним доходу.

Крім того, аудитом виявлено недоліки під час реалізації Підприємством продукції та невиконання нормативно-правових актів при передачі майна в оренду та списанні запасів.

У ході аудиту також встановлено ряд інших порушень та недоліків.

З метою підвищення рівня збереження та ефективності використання державних коштів і майна, удосконалення внутрішнього контролю, а також запобігання та недопущення у подальшій діяльності порушень і недоліків, керівництву ДП «Грозинське» та структурним підрозділам Мінагрополітики надані відповідні аудиторські рекомендації.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux