Зловживання на «Артемсолі» мають отримати відповідну реакцію правоохоронних органів, - Володимир Кудінов

Опубліковано 18 лютого 2016 року, 15:30

Мінагрополітики миттєво реагує на будь-які звернення від правоохоронних органів щодо проблемних питань у діяльності ДП «Артемсіль» та відправляє відповідні запити до МВС та НАБУ. Про це наголосив директор Департаменту з управління держвласністю Мінагрополітики Володимир Кудінов під час прес-конференції в ІА «Інтерфакс» щодо ситуації навколо ДП «Артемсіль».

Він пояснив, що під час останнього конкурсу на посаду директора ДП «Артемсіль», який проводився в режимі он-лайн, всі учасники отримали рівну кількість балів від членів комісії. «Проте цих балів було недостатньо, тому наразі оголошено повторний конкурс. В ньому брав участь і колишній керівник «Артемсолі» Денис Фоменко. Пригадую, як на запитання членів конкурсної комісії щодо формування цін на підприємстві та співставлення їх з закупівельними цінами відповів, що така ситуація не вивчалась», - наголосив Володимир Кудінов.

Більше того, додав він, в грудні 2014 року без будь-яких погоджень Фоменко підписав депозитний договір на розміщення коштів у сумі 1,2 млн дол США у банку «Фінанси і кредит», неплатоспроможність якого на той час була очевидною, а пізніше й визнана офіційно. Ці кошти підприємств фактично втрачені через рішення Фоменка.

«Крім цього, є декілька порушених кримінальних справ на Фоменка. Факти, встановлені Міністерством внутрішніх справ, вказують, що колишній керівник безпідставно оформлював відрядження до Грузії та РФ, без погоджень з Міністерством, за що отримував кошти. Слідством доведено, що документи були підроблені безпосередньо за вказівкою Фоменка. На той час всі розуміли, що ринок з РФ фактично закритий та говорили про диверсифікацію відповідних ринків збуту. Але пан Фоменко продовжував їздити у відрядження до РФ, не погоджуючи це з Мінагрополітики, з приводу чого МВС порушило кримінальну справу. Сподіваюсь, що всім цим фактам нададуть оцінку правоохоронні органи», - запевнив Кудінов.

Він нагадав, що 1 лютого 2016 року Мінагрополітики втретє оголосило конкурс на посаду директора ДП «Артемсіль». «Документи від претендентів на конкурс будуть прийматися до 3 березня включно. Наразі спрощено процедуру подачі документів. Тому запрошуємо претендентів з досвідом роботи брати участь у конкурсі», - наголосив Володимир Кудінов.

Прес-служба Мінагрополітики

 

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux