Земельна реформа, розвиток органічного ринку та безпечність продуктів - названі одні з пріоритетів Уряду на 2017 рік

Опубліковано 28 грудня 2016 року, 16:52

Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів були озвучені пріоритетні напрямки та завдання Міністерства аграрної політики і продовольства в рамках Плану Дій на 2017 рік. Серед головних – це земельна реформа, стимулювання розвитку агропромислового комплексу, якість і безпечність харчових продуктів, розвиток органічного ринку.

Відзначаючи роль Мінагрополітики в загальній стратегії розвитку держави, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що реформування агропромислового комплексу є пріоритетним завданням всього Уряду.

«В бюджеті на 2017 рік ми дуже чітко передбачили наші пріоритети, в тому числі і агропромисловий комплекс. Тобто у нас є сектори, які можуть бути дуже серйозними, міцними для потенційного зростання, в тому числі АПК, який теж має бути реформований", - заявив прем’єр.

За словами Володимира Гройсмана, до 2020 року має бути проведена якісна земельна реформа. В бюджеті 2017 закладені різноманітні програми підтримки для стимулювання розвитку АПК.

Також очільник Уряду наголосив на важливості питання якості харчових продуктів та створенні нової системи, яка буде гарантувати безпечність продукції.

Коментуючи пріоритетні напрями для Мінагрополітики від Уряду, Тарас Кутовий представив своє бачення шляху їх ефективної реалізації.

«В земельній реформі ми повинні побудувати ту систему відносин, яка зніме всі популістські питання і дасть українським громадянам можливість розпоряджатися своїм майном. Щодо стимулювання розвитку АПК в бюджеті 2017 вже сформовано ґрунт для підтримки тваринництва, садівництва і сільгоспмашинобудування. Дотації мають піти на створення нових робочих місць, доданої вартості, інфраструктурні проекти і переробку», - повідомив Міністр.

За словами Кутового, безпека харчових продуктів, оновлення системи контролю якості – завжди була в центрі уваги Мінагрополітики. Щодо розвитку органічного ринку Міністр зазначив, що потенціал українських земель і іноземного попиту для такої продукції дуже великий і тільки зростає.

Насамкінець, очільник міністерства додав важливі питання, які зараз знаходяться в активному опрацюванні та подякував Прем’єр-міністрові, колегам по Уряду за спільну роботу в 2016-му.

 «Мінагрополітики продовжує розширювати ринки збуту та працювати над великою приватизаційною справою, яку запустили цього року. Сподіваюсь, що народні депутати зрозуміють її важливість, і нам вдасться завершити почате. Попереду новий рік, нові виклики, і я впевнений, що консолідовано ми їх приймемо і здолаємо», - зазначив Міністр.

Прес-служба Мінагрополітики

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux