Завдання Держпродспоживслужби: налагодити комунікації з бізнесом і споживачами та надати пропозиції щодо удосконалення законодавства

Опубліковано 22 грудня 2015 року, 16:51

Перед кожним керівником структурного підрозділу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів стоятиме два основні завдання: налагодження ефективної комунікації з бізнесом та споживачами, а також удосконалення національного законодавства з урахуванням європейських норм. На цьому наголосив Перший заступник Голови Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили питання маркування продукції в контексті захисту прав споживачів та надання коректної інформації про товар. Зокрема, йшлося про нанесення на зовнішню поверхню пакування чи етикетку національного знака відповідності. Так, представники однієї компанії-імпортера повідомили, що виникають проблеми незначної деформації зображення національного знака відповідності на термоусадочній плівці, яка застосовується для нанесення етикетки. Це не впливає на якість товару, але викликає претензії з боку контролюючих органів.

Учасники також обговорили доцільність внесення змін у нормативні документи, якими передбачалася б можливість певного відхилення пропорцій нанесеного на етикетку національного знака відповідності через вплив технологічних процесів виробництва. При цьому компанії рекомендовано перенести графічні позначення на ту частину упаковки, яка не деформується при пакуванні продукції.

Як наголосив Володимир Лапа, подібні зустрічі допомагають Держпродспоживслужбі почути бізнес, краще зрозуміти проблеми, з якими він стикається.

За його словами, служба прагне налагодити зворотний зв'язок із бізнес-спільнотою та споживачами, щоб виробити чіткі, прозорі та зрозумілі правила гри. Крім того, служба має намір залучати бізнес до нормотворчого процесу. «Ми хочемо максимально удосконалити національне законодавство, щоб воно захищало права споживачів. Бо чим чіткіші норми і правила, тим зрозумілішими є правові відносини між контролюючим органом і господарюючим суб’єктом. І ми готові до такого предметного спілкування», - наголосив Володимир Лапа.

Прес-служба Мінагрополітики

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux