Заходи з виявлення, вилучення та відкликання з обігу масла стосуються лише фальсифікату - Держпродспоживслужба

Опубліковано 14 серпня 2018 року, 13:17

Зокрема, вказані заходи з недопущення до реалізації, а у разі виявлення в закладах торгівлі – вилучення з обігу, стосуються виключно фальсифікованого масла, на маркуванні якого зазначено виробництво потужностей ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Лозівський молочний завод», ТОВ «Полтавамолпрод», розташованих за адресою вул.

З метою перевірки фактів, висвітлених у журналістських розслідуваннях, та у зв’язку з отриманням звернень щодо підозри реалізації в торговельних мережах фальсифікованого масла солодковершкового, Держпродспоживслужба надала своїм територіальним органам відповідні доручення.

Зокрема, вказані заходи з недопущення до реалізації, а у разі виявлення в закладах торгівлі – вилучення з обігу, стосуються виключно фальсифікованого масла, на маркуванні якого зазначено виробництво потужностей ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Лозівський молочний завод», ТОВ «Полтавамолпрод», розташованих за адресою вул. Заводська, 1, смт Шишаки Полтавської області, оскільки зазначені підприємства, за даними Держпродспоживслужби, у період з 01.03.2018 по 17.07.2018 виробництво цього продукту за вказаними адресами не здійснювали.

Для недопущення безпідставної дискредитації вищезазначених операторів ринку харчової продукції зазначаємо, що у Держпродспоживслужбі відсутні підстави вживати будь-які обмежуючі заходи до молочної продукції виробництва ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Лозівський молочний завод», окрім масла у пачках фасування вагою по 250г зазначених дат виробництва, яке за результатами проведеного розслідування є фальсифікованим і реалізується під зазначеними торговими марками.

Здійснення заходів державного контролю щодо інших товарних позицій цих підприємств буде здійснюватися у відповідності до Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Разом з цим наголошуємо, що всі оператори ринку відповідно до ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зобов’язані забезпечувати простежуваність та надавати інформацію, передбачену ст. 22 цього Закону, а також вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини.

Довідково

Відповідно до ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператор ринку, що здійснює роздрібну торгівлю або розповсюдження харчових продуктів і не здійснює при цьому пакування або маркування або іншим чином не впливає на безпечність та цілісність харчових продуктів, у межах своєї діяльності ініціює процедури вилучення з обігу продуктів, що не відповідають параметрам безпечності.

Такий оператор ринку повинен сприяти забезпеченню безпечності харчових продуктів, передавати інформацію, необхідну для забезпечення простежуваності харчових продуктів та будь-яких речовин, що використовуються для виробництва харчових продуктів, на вимогу відповідних осіб, а також співпрацювати з операторами ринку та/або компетентним органом.

За інформацією Держпродспоживслужби 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux