За невиконання фінпланів звільнено двох директорів ДП, ще 10 винесено догани, - Мінагрополітики

Опубліковано 29 лютого 2016 року, 11:29

Мінагрополітики звільнило двох директорів підвідомчих держпідприємств та ще десяти керівникам було оголошено догани. Дисциплінарні заходи вжиті за невиконання або неподання  фінпланів ДП. Рішення ухвалене за результатами  наради з директорами підприємств 26 лютого 2016 року під головуванням Першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослава Краснопольського.

Так, Мінагрополітики провело аналіз подання держпідприємствами фінансових планів. На 26 лютого було отримано 90 проектів фінпланів на 2016 рік, з яких затверджено лише 32. «Практично всі проекти не відповідають вимогам та методичним рекомендаціям та неодноразово повертались міністерством на доопрацювання. Керівники повинні не лише розробити та подати фінплани, але й забезпечити  їхню якість та належне й своєчасне виконання», - наголосив Ярослав Краснопольський.

Також під час наради розглядалось питання виплати та погашення заборгованості із заробітної плати працівникам державних підприємств. Адже ця тема знаходиться на постійному контролі міністерства. Ярослав Краснопольський наголосив: «До керівників, які допустять порушення, пов’язані з виплатою заробітної плати, вживатимуться заходи дисциплінарного стягнення. Також відповідні матеріали передаватимуться до правоохоронних органів для реагування». У свою чергу директор Департаменту з управління держвласністю Володимир Кудінов повідомив, що проведено відповідний аналіз виникнення заборгованості на  держпідприємствах. Відтак, у минулому році до правоохоронних органів направлено 22 звернення, порушено декілька кримінальних справ.

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко вкотре наголосив: «Мінагрополітики як не втручалось, так і не буде втручатись в операційну діяльність держпідприємств зі своєї сфери управління. Діяльність ДП – це зона повної відповідальності його керівника. Разом з тим ми жорстко контролюватимемо  подання та виконання директорами фінпланів за квартальними звітами, а також фінансові результати та виробничі показники держпідприємств. Це стосується всіх без виключення керівників, в тому числі й тих, кого у минулому році було обрано на кадровому конкурсі».

 

Нагадаємо, Мінагрополітики запровадило практику заслуховування директорів ДП щодо результатів роботи очолюваних ними компаній. За висновками таких нарад ухвалюються відповідні кадрові та дисциплінарні рішення. Так,  раніше за невиконання фінпланів, саботаж приватизаційних процесів та інші порушення до низки директорів ДП вже було вжито дисциплінарні заходи – звільнення та оголошення догани.

 Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux