«За два місяці експорт до ЄС становить більше 700 млн. дол. США», - Владислава Рутицька

Опубліковано 11 квітня 2016 року, 10:15

Заступник Міністра з питань євроінтеграції взяла участь у круглому столі «Угода про асоціацію між Європейським Союзом та Україною, Грузією і Молдовою: перші підсумки реалізації». До обговорення викликів та шансів, зокрема ЗВТ, були запрошені представники державних органів влади, дипломатичних установ, бізнесу та експертного середовища.

«За результатами двох місяців 2016 року експорт до Європейського Союзу складає більше 700 млн дол. США. Для прикладу роботи ЗВТ наведу загальний показник експорту за підсумками 2015-го - він становить 4,2 млрд дол. США. Висновки можете робити самі», - відзначила заступник Міністра.

Також Владислава Рутицька звернула увагу на використання квот українськими виробниками. Станом на початок квітня експортери повністю використали квоти з меду, цукру, ячмінної крупи та борошна, оброблені томати, виноградні та яблучні соки, на 97% - квота на овес.

«Це ті квоти, які мають назву «перший прийшов – перший обслуговуєшся». Щодо позицій за принципом ліцензування, то тут вже повністю використана квота з кукурудзи, на 88% - з пшениці та квартальна квота з постачань м’яса птиці», - зазначила вона.

Окрім того, заступник Міністра ще раз відзначила важливість процесу гармонізації законодавства України до вимог Європейського Союзу.

«Повномасштабне впровадження стандартів якості, які необхідні для експорту до ЄС, призведуть до загального росту якості української продукції та відкриють можливості для виробників експортувати на весь світ. Зараз ми ведемо щоденну роботу над приведенням у відповідність до всіх європейських вимог у законодавчій сфері. Затверджено план на 2016 рік, є відповідний перелік нормативно-правових актів, які мають вступити в дію у найближчі роки. Мінагрополітики спільно з Держветфітослужбою, а також міжнародними донорами технічної допомоги активно продовжують розробляти підзаконні акти, частина з яких вже знаходиться на погодженні у центральних органах виконавчої влади», - наголосила заступник Міністра.

Таблицю з переліком нормативно-правових актів, які необхідно прийняти з метою гармонізації законодавства України із законодавством ЄС у сфері СФЗ протягом 2016 року можна переглянути за посиланням у вкладеному файлі.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux