Ярослав Краснопольський: Львівщина має достатні промислові потужності для експорту полуниці до Європи

Опубліковано 26 травня 2016 року, 17:27

Про це заявив Перший заступник Міністра аграрної промисловості та продовольства Ярослав Краснопольський у результаті відвідування ТОВ «Агрофрутівка Бишків» під час робочої поїздки до Львівської області. «Ми сьогодні побачили можливість виробництв полуниці на Львівщині.

Сільськогосподарські компанії на Львівщині мають достатні промислові потужності для вирощування полуниці за європейськими стандартами та експорту отриманого врожаю до країн Європи.

Про це заявив Перший заступник Міністра аграрної промисловості та продовольства Ярослав Краснопольський у результаті відвідування ТОВ «Агрофрутівка Бишків» під час робочої поїздки до Львівської області. «Ми сьогодні побачили можливість виробництв полуниці на Львівщині. Це яскравий приклад, коли на 75 гектарах землі розгорнуто промислове виробництво полуниці. Більше того, з можливостями експорту даної продукції», - сказав Перший заступник Міністра, оглядаючи господарство.

 

За словами Ярослава Краснопольського, найбільше його вразили показники  європейських стандартів виробництва. «У рамках таких фермерських господарств, ми маємо можливість отримувати 15-20 тонн з гектара високоякісної полуниці, яка відповідає всім європейським стандартам безпечності даного продукту», - зазначив він.

 Як наголосив Перший заступник міністра, досвід вирощування полуниці на Львівщині є надзвичайно важливим для впровадження реформ АПК за стратегією «3+5», оскільки є прикладом не просто успішного виробництва, а й ефективного створення нових робочих місць: на сьогодні на підприємстві працює 500 найманих та 90 постійних працівників.  «Це дуже велике надбання. Адже ці люди не їдуть в Європу на заробітки. Вони мають можливість залишатися в своїх сім'ях та створювати національний продукт для нашої держави», – зауважив Перший заступник Міністра Ярослав Краснопольський.

  

Нагадаємо, нова команда Міністерства розробила концепцію «3+5», яка передбачає конкретні шляхи реформування галузі. Вона включає 3 стратегічно важливі пріоритети: державна підтримка фермерів, реформа держпідприємств та чесний і прозорий обіг землі – і 5 напрямків, які витікають із них. Це розширення ринків збуту, органічне виробництво і нішеві культури, розвиток сільських територій, зрошення і безпека харчової продукції.

 

 Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux