Процедуру державної реєстрації повністю завершили 520 із 573 територіальних органів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Як повідомив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, у 22 областях зареєстровані головні управління, а 15 областей уже повністю завершили цей процес. Не зареєстровано ще 34 територіальні органи в Дніпропетровській області, 7 - у Кіровоградській, по одному – в Луганській, Сумській, Харківській, Чернівецькій, Чернігівській областях та м. Києві, по 3 у Херсонській та Хмельницькій областях.
За словами Володимира Лапи, усі керівники територіальних підрозділів призначатимуться виключно на конкурсних засадах.
«На даний момент призначені виконуючі обов’язки керівників всіх зареєстрованих терорганів, у тому числі і 22 головних управлінь. Хочу наголосити на принциповій позиції: всі без винятку керівники на місцях призначатимуться лише шляхом конкурсного відбору. Якщо виконуючі обов’язки захочуть обіймати посаду керівника на постійній основі, то вони мають право і можливість позмагатися за цю вакансію з іншими кандидатами», - заявив Голова Держпродспоживслужби.
При цьому він нагадав, що зараз триває процес погодження штатного розпису Служби, і як тільки він завершиться, то Держпродспоживслужба приступить до набору працівників.
Прес-служба Держпродспоживслужби