Володимир Лапа провів зустріч з керівниками територіальних управлінь Держпродспоживслужби

Опубліковано 03 червня 2016 року, 14:45

Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа провів робочу нараду з виконуючими обов’язки керівників головних управлінь Держпродспоживслужби в областях та в місті Києві.

Такі зустрічі є регулярними і проводяться керівництвом Служби для координації зусиль та вирішення тих питань, які найбільше турбують регіони.

Під час наради було піднято низку важливих для організації роботи Держпродспоживслужби питань. Зокрема, йшлося про необхідність активізації роботи з ліквідації Держветфітослужби, Держсанепідслужби, Держспоживінспекції, Держцінінспекції та Держсільгоспінспекції, функції яких з державного контролю перейшли до утвореної Держпродспоживслужби. Володимир Лапа нагадав, що відповідно до доручення Прем’єр-міністра України, ця робота повинна бути завершена до 1 липня 2016 року.

Крім того, Голова Держпродспоживслужби поінформував керівників територіальних органів про стан фінансування Служби як на рівні центрального апарату, так і на рівні регіонів. Як пояснив Володимир Лапа, складність і тривалість цього процесу були спричинені великою кількістю юридичних осіб різного підпорядкування, бюджетні призначення та відповідно затверджені на початку року фінансові документи, яких підлягають коригуванню, перепогодженню та перезатвердженню, вплинула також зміна Уряду.

Окремо обговорювалося питання забезпечення сприятливої епізоотичної ситуації в країні, безперебійного постачання в регіони вакцин, а також необхідність чіткого дотримання правил перевезення за кордон домашніх котів та собак.

Також надзвичайно актуальним є питання забезпечення повноцінного і безпечного відпочинку та оздоровлення дітей. Спеціалісти Служби зауважили, що у зв’язку з потеплінням збільшується захворюваність населення на гострі кишкові інфекції та отруєння, які пов’язані із вживанням неякісних харчових продуктів тому, відповідно, є потреба у забезпеченні належного державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства.

Крім того, Володимир Лапа наголосив на важливості переходу регіонів на систему електронних закупівель Prozorro. Він нагадав, що відповідно до законодавства всю підготовчу роботу у цьому контексті необхідно завершити до 1 серпня поточного року.

Голова Держпродспоживслужби також наголосив на тому, що в Україні триває державна реєстрація потужностей (об'єктів) та їх операторів. Було зазначено, що у деяких регіонах цей процес є надзвичайно пасивним. У зв’язку з цим, дано доручення виконуючим обов’язки керівників терорганів провести у своїх регіонах інформаційно-роз’яснювальну роботу для прискорення реєстрації.

 

За інформацією прес-служби Держпродспоживслужби

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux