Володимир Лапа провів нараду з керівниками територіальних органів Держпродспоживслужби

Опубліковано 22 березня 2016 року, 09:43

Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа провів першу робочу нараду з керівниками територіальних органів Держпродспоживслужби обласного рівня. 

За його словами, необхідність проведення такої наради викликана тим, що на місцях відчувається брак інформації і щодо процесів, які зараз відбуваються, і щодо бачення майбутнього Служби.

Володимир Лапа поінформував учасників наради про здійснені кроки щодо запуску Держпродспоживслужби. Зокрема, він повідомив, що Бюджетний комітет ВР схвалив розпорядження Кабінету Міністрів № 76 від 27 січня 2016 р. щодо фінансування Служби. 

«Зараз відпрацьовуємо технічні деталі з Міністерством фінансів, щоб максимально швидко погодити штатний розпис, після чого Уряд зможе приймати рішення про початок виконання Службою своїх функцій», - наголосив Голова Держпродспоживслужби.

Він також зазначив, що триває державна реєстрація територіальних органів Служби. На даний момент уже зареєстровано 459 територіальних органів із 573. Цей процес уже повністю завершили 9 областей (Вінницька, Волинська, Донецька, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Одеська, Рівненська та Тернопільська).

«Ми прагнемо сформувати такий колектив Держпродспоживслужби, який би працював як єдина злагоджена команда, як на рівні регіонів, так і на рівні тісної комунікації з центральним апаратом. У нас є унікальна можливість через реформування сформувати дійсно потужну команду. Тому я закликаю всіх відповідально підійти до цього питання», - зазначив Володимир Лапа.

Крім того, як підкреслив Голова, найближчим часом буде проведено аудит усього рухомого і нерухомого майна Служби, лабораторних мереж та ветеринарних лікарень у центрі та на місцях. Він додав, що для цієї роботи Держпродспоживслужба має намір залучити і міжнародних партнерів. «Ми хочемо зрозуміти, з чим матимемо страву, у якому стані перебувають приміщення, оснащення лабораторій і лікарень, акредитація лабораторій. При потребі – будемо просити допомоги у міжнародної спільноти», - пояснив Володимир Лапа.

Він наголосив, що зі свого боку зробить все можливе, аби робота Служби була максимально прозорою та відкритою. «Ми маємо намір запровадити електронні закупівлі та он-лайн систему оцінки ефективності перевірок, а також відкрити гарячу лінію. Ми повинні зробити все, щоб бізнес нам довіряв, а споживач відчував, що держава його захищає», - підсумував Голова Держпродспоживслужби.

За інформацією прес-служби Держпродспоживслужби

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux