Владислава Рутицька: Експерти Європейського Союзу навчають українських спеціалістів контролювати якість продукції

Опубліковано 24 червня 2016 року, 11:52

Майже 500 майбутніх інспекторів із усіх регіонів України стали учасниками навчальної програми з проведення аудитів процедур, що засновані на принципах НАССР. Навчання організоване проектом «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» для спеціалістів Держпродспоживслужби. Про це повідомила заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька, коментуючи результати тестування аудиторів.

"Навчання проходило у дев’ятьох містах: Вінниці, Дніпропетровську, Івано-Франківську, Києві, Львові, Одесі, Полтаві, Сумах та Харкові. Інспектори навчалися проводити аудит системи НАССР (аналіз небезпечних факторів та контролю у критичних точках) на харчових підприємствах. Це є однією з необхідних умов відповідно до нещодавно прийнятого Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів». Згідно документу, всі виробники харчових продуктів (крім первинного виробництва) повинні впровадити на своїх підприємствах процедури, засновані на принципах НАССР", - відзначає Владислава Рутицька.

Тестували спеціалістів за результатами навчання, яке тривало майже два роки. Приблизно 75% всіх учасників пройшли незалежні тести, розроблені міжнародною компанією з сертифікації у сфері безпечності харчових продуктів SGS.

"Інспектори, які добре склали тести, отримають сертифікати аудиторів, які нададуть їм право перевіряти ефективність впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР та бути операторами ринку харчових продуктів", - відзначає Тоні Вілл, Керівник Проекту ЄС.

Державний контроль за впровадженням системи, що заснована на принципах НАССР, здійснюватиме Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Довідково:                                                                                                                                                     

Проект «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» є частиною фінансованої Європейським Союзом програми всеохоплюючої інституційної розбудови (Comprehensive Institution Building Programme – CIB) у сфері безпечності харчових продуктів в Україні із загальним бюджетом у 10 млн євро. Проект триває з березня 2014 р. – по грудень 2017 р.

Основною метою діяльності проекту є вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів та законодавства України, також інституційної інфраструктури та системи державного контролю у відповідність до регуляторної та адміністративної політики і практики ЄС.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux