Вивчення польського досвіду допоможе відродити українське село, - Олексій Павленко

Опубліковано 16 лютого 2016 року, 17:03

 «Розвиток сільських територій та покращення умов життя сільського населення є одним із пріоритетних завдань для АПК України. В цьому аспекті окремої уваги та ретельного вивчення заслуговує вивчення польського досвіду розвитку сільських територій», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко у своїй публікації в інтернет-виданні «Агравері».

 Зокрема, наголошує Міністр, ще у 1990 році було створено Європейський Фонд Розвитку Польського Села – неурядову організацію, метою якої є покращення технічної інфраструктури, розвитку місцевого підприємництва, а також розвитку освіти та соціальної сфери сільських територій.

Також Європейською Комісією у 2014 році була затверджена Програма сільського розвитку Польщі на період 2014-2020 років, що передбачає виділення коштів у розмірі 13.5 мільярдів євро на розвиток сільських територій країни. Третину цієї допомоги заплановано спрямувати на покращення ефективності та конкурентоспроможності близько 200 000 польських фермерських господарств, створення понад 22 000 робочих місць та 1 800 виробничих груп у АПК Польщі. 30% фінансування буде спрямовано на впровадження еко-дружніх практик господарювання.

«Практики Польщі у галузі сільського господарства є для нас зразком для наслідування. Тому наразі відбувається активне обговорення засад роботи Європейського Фонду Розвитку Польського Села та можливості створення його аналогу в Україні. Ми прагнемо забезпечити той рівень модернізації та технологізації фермерських господарств, якого було досягнуто в Польщі. Адже завдяки цьому польські сільгосптоваровиробники почали виробляти продукцію, конкурентоспроможну не лише на вітчизняному, але і на європейському ринках», - наголосив Міністр.

«Крім того, для розвитку українського села Мінагрополітики України у співпраці із народними депутатами, органами виконавчої влади, організаціями громадянського суспільства та міжнародними експертами було сформульовано Концепцію розвитку сільських територій України, а також Єдину комплексну стратегію розвитку сільського господарства та сільських територій в Україні на 2015-2020 роки», - додав Олексій Павленко.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux