Віктор Шеремета відвідав сімейні ферми та кооперативи Івано-Франківської області

Опубліковано 21 травня 2019 року, 15:31

21 травня заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета здійснив робочий візит до Івано-Франківської області та відвідав сімейні фермерські господарства та кооперативи молочного напряму в рамках канадського проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні».

«На сьогодні молочний сегмент харчової промисловості демонструє позитивну динаміку, зростає якість молока. Так, у 2018 році у порівнянні з минулим закупівля молока екстра ґатунку збільшилась на 32,8%. Держава надає підтримку фермерському та кооперативному руху, забезпечивши понад мільярд гривень видатків у 2019 році. Крім того, в Україні діють міжнародні проекти підтримки, зокрема, канадський проект «Розвиток молочного бізнесу в Україні», - зауважив Віктор Шеремета.

За словами заступника Міністра, у 2019 році державна фінансова підтримка фермерських господарств складає 1 044,5 млн грн, з них 800,0 млн грн передбачено програмою «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств» та 244,5 млн грн – «Надання кредитів фермерським господарствам». У 2018 році сільгоспвиробники Івано-Франківської області скористалися держпідтримкою на суму 3672,3 тис грн.

Канадський проект підтримує об’єднання малих та середніх виробників у кооперативи, надає додаткові бізнес-можливості – доступ до ресурсів, сучасних технологій, ринків збуту. Проект сприяє розвитку ефективного керівництва, розумінню ключових показників виробництва серед членів кооперативів для покращення результатів діяльності. Також проект підтримує жіноче підприємництво.

Зазначений проект впроваджується агенцією SOCODEVI з канадського міста Квебек, та поширюється здебільшого у Дніпропетровській, Херсонській, Львівській, Івано-Франківській областях.

Під час візитів заступником Міністра та представниками проекту було обговорено результати діяльності ферм та кооперативів, які скористалися як державною підтримкою, так і підтримкою канадського проекту з розвитку молочного бізнесу в Україні.

Довідково:

За даними Держстату України станом на 1 листопада 2018 року в  Івано-Франківській області було зареєстровано 531 фермерське господарство, що становить 1,6 % від загальної кількості зареєстрованих фермерських господарств по Україні (33164 одиниці). У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року їх кількість збільшилась на 15 одиниць.


Прес-служба Мінагрополітики

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux