В Україні працюють над розвитком сільськогосподарської кооперації та галузі садівництва

Опубліковано 18 вересня 2017 року, 15:10

Днями у Тернопільської області відбулось виїзне засідання Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин. Під час засідання було розглянуто такі питання: «Проблеми ефективного розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів в Україні та шляхи їх вирішення» та «Сучасний стан та перспективи розвитку садівництва і переробки фруктів в Україні».

У заході взяли участь народні депутати України – члени Комітету, представники місцевої влади, наукових установ, галузевих асоціацій, фермерських господарств, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та виробники плодово-ягідної продукції. Від Мінагрополітики були присутні директор департаменту науково-освітнього забезпечення та підприємництва на селі Андрій Стефанович, заступник директора департаменту - начальник управління виробництва продукції рослинництва та насінництва Леонід Сухомлин.

Члени Комітету та учасники засідання обговорили проблемні питання щодо розвитку сільськогосподарської кооперації та галузі садівництва, а також пропозиції стосовно шляхів їх вирішення.

Під час зустрічі було наголошено, що розвиток кооперації є одним із засобів самоорганізації сільського населення з метою реалізації власної продукції та створення робочих місць. Окрім того, впровадження кооперацій є потужним інструментом ефективного розвитку сільських громад та аграрного сектору в цілому. Наразі докладаються  зусилля щодо врегулювання усіх ключових питань створення та діяльності сільськогосподарських кооперативів в Україні.

Так, у Верховній Раді України зареєстровано низку нормативно-правових актів, положення яких спрямовані на забезпечення активізації сільського підприємництва та кооперації як основи сталого розвитку сільських територій, а також збільшення обсягів виробництва плодово-ягідної продукції в Україні та нарощування експортного потенціалу.

Мінагрополітики, підтримуючи необхідність удосконалення законодавства, що регулює діяльність сільськогосподарських кооперативів,  активно долучається до опрацювання зазначених проектів.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux