В Мінагрополітики розпочалися змагання агро стартапів

Опубліковано 27 жовтня 2021 року, 12:51

27 жовтня заступник Міністра  аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тарас Дзьоба взяв участь у заході AGRO HACKATHON, що відбувається в рамках бізнес-форуму IT-Corner 2021.

Метою дводенного інтенсиву Агрохакатону є пошук перспективних стартапів  для підтримки інноваційних проєктів та створення успішних кейсів в аграрній галузі.

Під час виступу заступник Міністра Тарас Дзьоба наголосив на важливості розвитку стартапів в аграрному секторі. 

«Ми живемо в молодій сучасній державі, яка дуже швидко та динамічно розвивається. Відбувається дуже багато змін, відкриваються великі можливості для технологічних компаній, для ІТ компаній, стартапів, які вміють та хочуть працювати з даними та знаходять ефективні рішення. І багато хто цікавиться стиком двох потужних галузей — ІТ та аграрної. Хочу зазначити, що чимало сільськогосподарських підприємств в Україні вже застосовують високі технології, аби оптимізувати економічні витрати, використання добрив, палива. Від ІТ-сфери аграрії чекають допомоги у формуванні якісного земельного кадастру, у точному землеробстві, на тваринницьких фермах. Сподіваюся, що ваші ідеї, які будуть представлені, сприятимуть впровадженню цифрових технології, автоматизації бізнес-процесів та впровадженню цифрових рішень в агросекторі», — зазначив Тарас Дзьоба.

Заступник Міністра  додав, що держава всіляко заохочуватиме та підтримуватиме перспективні стартапи та їх інноваційні проєкти. Оскільки впровадження  цифрової трансформації є важливим фактором для розвитку сільськогосподарської галузі.

У заході також взяла участь засновниця старпату Flurosat Анастасія Волкова, яка увійшла в топ-100 найвпливовіших жінок світу за версією ВВС, створивши стартап, який змінює агросектор на всій планеті — від Австралії до США.

Вона розповіла свою історію розвитку платформи — від ідеї до її реалізації, від невдач до успіху,  від вкладених зусиль, коли потрібно було переконати перших агрономів, аби ті повірили у її технологію і почали її використовувати.

Коротко презентувала свій стартап, який за допомогою збору й обробки супутникових даних і показників обладнання, встановленого на полях, а також з урахуванням погоди й інших чинників допомагає відстежувати стан посівів, виявляти проблемні ділянки, визначати необхідні заходи для покращень. 

Анастасія Волкова висловила свою підтримку учасникам заходу та порадила брати участь у подібних проєктах, не боятися долати перешкоди, якщо хочеш досягти успіху.

Крім того, під час розмови було зазначено, що міністерство веде переговори з Анастасію Волковою щодо співпраці в рамках AIM FOR CLIMATE. Запуск програми відбудеться у листопаді 2021 року на конференції COP26. Це нова ініціатива, створена США та Об'єднаними Арабськими Еміратами, яка вже об'єднала 24 країни. Україна цього року тільки приєдналась до цього напряму.  

AIM for Climate спрямована на вирішення проблеми кліматичної кризи шляхом об'єднання учасників для значного збільшення, прискорення інвестицій та іншої підтримки кліматично оптимізованих інновацій у сільському господарстві та продовольчих системах протягом наступних п'яти років (2021-2025).

Довідково:

Організаторами заходу виступають ISE Corporate Accelerator та Український Фонд Стартапів  за підтримки Мінагрополітики.

До Хакатону долучились корпорації: Kernel, Agrain, IMK, Agricom Group, Continental Farmers Group, HD-group &  Boris Shestopalov, Astarta/AgriChain, GFS, а також Райффайзен Банк (Україна), Trend and Hedge Club, USAID та Українсько-Швейцарська Бізнес Асоціація.

Переможці отримають інноваційні тревел ваучери на покриття витрат на Agro Innovation Week в Дубаї та можливості пілотувати продукти у корпораціях-партнерах заходу.



Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux