В Мінагрополітики провели робочу зустріч з представниками Азербайджанської Республіки

Опубліковано 28 січня 2022 року, 11:51

Міністерство аграрної політики та продовольства України продовжує діалог з Азербайджанською Республікою.

27 січня 2022 року під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових  трансформацій і цифровізації Тараса Дзьоби відбулась робоча зустріч із делегацією Азербайджанської Республіки. На зустрічі були присутні представники азербайджанського бізнесу, зокрема, представники холдингів та зернових компаній «Agro Dairy», «Azersun», «Kraun-Co».

Під час зустрічі сторони детально обговорили можливості співробітництва між Україною та Азербайджанською Республікою в аграрному секторі, зокрема, питання експорту зернових та олійних культур. Наразі Азербайджан імпортує з України переважно кукурудзу, сою, соєвий шріт. Представники Азербайджанської Республіки також зацікавлені у налагодженні поставок з України зернових та олійних культур, а також налагодженні відповідної логістики та інфраструктури.

Тарас Дзьоба ознайомив делегацію Азербайджанської Республіки із досягненнями в реалізації земельної реформи в Україні, українським ринком зерна, можливостями державної підтримки для фермерів, а також поінформував, що  наразі іноземні юридичні особи можуть набувати земельні ділянки сільськогосподарського призначення на правах оренди.

Як зазначив Тарас Дзьоба: «Україна є надійним партнером та гарантом світової продовольчої безпеки, докладає всіх зусиль для виконання своїх міжнародних зобов’язань». Цьогорічний рекордний урожай є запорукою наповнення ВВП країни та постачання продукції АПК на зовнішні ринки.

За результатами зустрічі Українська сторона висловила готовність надавати необхідну підтримку нашим іноземним партнерам для посилення співпраці та забезпечення продовольчої безпеки.

В рамках візиту Азербайджанською делегацією заплановано огляд підприємств аграрного сектору Сумської та Чернігівської областей.

Довідково: 

9 грудня 2021 року перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький провів зустріч із делегацією Азербайджанської Республіки. До зустрічі також були залучені представники бізнесу. 

Так, від Української сторони до зустрічі долучились  представники холдингів та компаній: «Нібулон», «Бунге Україна», «COFCO Agri Resources Ukraine»,  «МХП» тощо. Від Азербайджанської сторони були присутні представники холдингів «Azersun» та «Karat»,  ТОВ «Agro Dairy», ТОВ «Food City», ТОВ «Aghsu Agropark», ТОВ «Craun-Co», ТОВ «SEBA».

Під час зустрічі сторони обговорили можливості і перспективи співробітництва між Україною та Азербайджанською Республікою в аграрному секторі, зокрема, питання двосторонньої торгівлі аграрною продукцією.



Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux