Урядовий комітет з економічної політики розглянув питання створення Державного аграрного реєстру

Опубліковано 13 серпня 2021 року, 15:28

13 серпня відбулось перше засідання нового Урядового комітету з питань економічної, фінансової політики, паливно-енергетичного комплексу, розвитку громад і територій та захисту довкілля.

На засіданні Урядового комітету розглядались проекти законів щодо ядерної енергії та радіаційної безпеки, про житлово-комунальні послуги, а також низка проектів постанов Уряду щодо економічних питань, зокрема питання створення Державного аграрного реєстру.

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тарас Дзьоба зазначив:

Державний аграрний реєстр - прозора система державної підтримки аграріїв, яка налагодить взаємодію між державою та сільськогосподарським виробником та зробить її простою та доступною. ЇЇ створення є вкрай необхідним і міністерство агрополітики максимально сприятиме запуску ДАР в роботу. 

За допомогою Аграрного реєстру планується надавати державні сервіси, спростити доступ до банківського фінансування та програм кредитних гарантій, а також запровадити програми таргетованої державної підтримки й оцінювати їх ефективність.


Створення Державного аграрного реєстру спростить аграріям доступ до програм з державної підтримки. 


Нагадаємо

4 листопада на засіданні Верховної Ради України прийнято у другому читанні законопроект № Державний аграрний реєстр 3295, який створює єдину державну інформаційну систему – Державний аграрний реєстр, а також удосконалює та розширює державну підтримку для сільгоспвиробників.


Так, документ передбачає:

· визначення принципів, на яких надається державна підтримка (прозорість, публічність, цільове використання наданих коштів);

· виключення положень із закону, які стосуються державного цінового регулювання;

· запровадження законодавчих підстав для функціонування Державного аграрного реєстру;

· надання права на отримання бюджетної тваринницької дотації суб’єктам, які займаються козівництвом;

· надання можливості отримання державної підтримки суб’єктам, які займаються аквакультурою, ведуть органічне виробництво, використовують зрошення, вирощують овочі, плоди та ягоди;

· запровадження можливості підтримки виробників, які постраждали внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;

· уточнення положень щодо виправлення помилок Державного земельного кадастру з використанням програмного забезпечення Державного аграрного реєстру.


28 липня Уряд створив новий Урядовий комітет з питань економічної, фінансової політики, паливно-енергетичного комплексу, розвитку громад і територій та захисту довкілля.






Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux