Україна зацікавлена у співробітництві з Естонією у сфері рибного господарства, тваринництва та розвитку сільських територій, - Рутицька

Опубліковано 26 січня 2016 року, 13:57

Заступник Міністра з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька провела робочу зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні  Сулевом Канніке.  

Мова йшла про можливість надання експертної допомоги з боку Естонії у ветеринарній та фітосанітарній сфері.

«Україна та Естонія активно співпрацюють у сфері сільського господарства. Україна зацікавлена у співробітництві, зокрема у сфері рибного господарства, тваринництво та розвиток сільських територій. Щодо рибного господарства Україна зацікавлена у адаптації законодавства України до законодавства ЄС та вивчення досвіду естонської сторони у галузі регулювання рибальства. Стосовно тваринництва ми зацікавлені у створенні спільних підприємств та залучення інвестицій з виробництва молочної продукції та у галузі свинарства. Також у участі та розробці спеціальних регіональних програм з підтримки розвитку сільського зеленого туризму», - зазначила заступник Міністра.

Надзвичайний та Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Сулев Канніке також відзначив високий рівень співпраці контролюючих органів та профільних агенцій двох країн.

Довідково:

За 2014 рік зовнішньоторговельний оборот у сфері АПК між Україною і Естонською Республікою склав 30,17 млн. дол. США, що на 3,5 млн. дол. США менше у порівнянні з 2013 роком.

Експорт склав 9,7 млн. дол. США (менше від 2013 року на 258 тис. дол.).

Імпорт склав 20,4 млн. дол. США (менше майже на 4 млн. дол.).

Сальдо зовнішньої торгівлі товарами АПК між Україною і Естонією є від’ємним, і у 2014 році становило - 10,7 млн. дол. США.

За 2015 рік зовнішньоторговельний оборот сільськогосподарською продукцією між Україною та Естонською Республікою склав 27,6 млн. дол. США, що на 2,5 млн. дол. США менше у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року.

Експорт склав 9,3 млн. дол. США. Переважно експортувалась продукція рослинництва, зокрема: олія – 1,9 млн. дол. США; спирт – 1,6 млн. дол. США; продукція борошномельно-круп’яної промисловості –1,0 млн. дол. США; вироби із зерна і хлібних злаків – 936 тис. дол. США. 

Імпорт сільськогосподарської продукції з Естонської Республіки склав 18,3 млн. дол. США. Переважно імпортувалось: риби, ракоподібні, молюски – 13,7 млн. дол. США; готові чи консервована продукція з риби – 3,7 млн. дол. США; різні інші харчові продукти – 396 тис. дол. США.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux