Україна та Узбекистан поглиблюватимуть співпрацю в галузі тваринництва,- Ольга Трофімцева

Опубліковано 22 травня 2018 року, 15:15

Днями відбулась зустріч заступника Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольги Трофімцевої з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Узбекистан в Україні Алішером Абдуалієвим. Зустріч відбулась з нагоди візиту до України представників Асоціації племінного тваринництва «Насл-хізмат» та банківського сектору Узбекистану.

Під час зустрічі сторони визначили пріоритетні напрями для поглиблення співпраці між країнами в сільськогосподарському секторі.

«За 2017 рік товарообіг аграрними та харчовими товарами між нашими країнами становив майже $39 млн, з яких $24 млн припадає на експорт українських агротоварів.  За перший квартал поточного року показники українського агроекспорту до Узбекистану зросли більше ніж в 5 разів, порівняно з аналогічним періодом минулого року, переважно за рахунок цукру. Але це не є межею для активізації та покращення торгово-економічних відносин»,- зазначила заступник Міністра Ольга Трофімцева.

Вона додала, що головними товарами українського експорту до Республіки Узбекистан стали: цукор, олія соняшникова, какао-боби, шоколад, м’ясо домашньої птиці та субпродукти, зернові вироби, сири, йогурти та інше.

За словами заступника Міністра, українська сторона готова збільшити поставки цих продуктів, а також розглянути запити для постачання інших аграрних та харчових товарів до ринку Узбекистану.

«Одним з найбільш перспективних напрямів для нашої активної роботи є сектор тваринництва, де наші узбецькі колеги вже досягли позитивної динаміки розвитку. А для Мінагрополітики в поточному році галузь тваринництва знаходиться серед пріоритетів»,- зауважила Ольга Трофімцева.

Зі свого боку, пан Посол зазначив, що їх сторона зацікавлена у імпорті українського племінного ВРХ, поглибленні співпраці для розвитку племінної селекції та спільних наукових розробок. Саме це і є однією з цілей візиту в Україну представників узбецької делегації. Зокрема програмою візиту передбачено зустріч з представниками асоціації тваринництва, відвідання тваринницьких комплексів в Сумській, Львівській, Херсонській областях.

Посол також інформував, що 6 червня 2018 року Посольством Республіки Узбекистан в Україні, Торгово-промисловою палатою Республіки Узбекистан та Торгово-промисловою палатою України проводитиметься українсько-узбецький економічний форум за темою: «Україна та Узбекистан: перспективи розвитку економічних відносин».

Під час заходу буде також організовано B2B-переговори представників компаній обох країн та виставка.

Прес-служба Мінагрополітики

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux