Україна та Німеччина будуть продовжувати співпрацювати у сфері сільського господарства

Опубліковано 13 червня 2016 року, 15:23

Подальші напрями співпраці між Україною та Німеччиною у сфері сільського господарства були обговорені під час зустрічі заступника Міністра з питань євроінтеграції Владислави Рутицької з представниками Федерального міністерства харчування та сільського господарства Німеччини за участю   керівника департаменту політики ЄС, міжнародного співробітництва та рибальства Германа Йойба.

Зустріч відбулась в рамках візиту в Україну статс-секретарів федеральних міністерств Німеччини.

Владислава Рутицька наголосила на ефективній реалізації спільних проектів  Мінагрополітики України за підтримки Уряду Німеччини та відзначила необхідність поглиблення двосторонньої торгівлі.

«У травні відбувся візит Парламентського статс-секретаря Петера Блезера, який є знаковим для розвитку українсько-німецької співпраці в аграрній сфері. В рамках візиту було відкрито два коопераційні проекти. Перший  - консультаційна підтримка Україні з питань аграрної торгівлі у контексті імплементації ЗВТ Україна-ЄС та німецько-український аграрний демонстраційний та навчальний Центр. Окрім того, ми підписали Протокол про наміри щодо реалізації двостороннього коопераційного проекту Німецько-український аграрно-політичний діалог, що продовжує співпрацю в рамках базового проекту українсько-німецької співпраці», - відзначила Владислава Рутицька.

В рамках візиту делегації Федерального міністерства продовольства і сільського господарства Німеччини також підписано протокол про наміри щодо реалізації двостороннього коопераційного проекту «Німецько-українське співробітництво з питань органічного землеробства».

«Зважаючи на особливий акцент на найбільш перспективній українській продукції, включно з нішевими продуктами з високим експортним потенціалом, такий проект вбачається особливо актуальним у контексті забезпечення розвитку сучасного аграрного виробництва в Україні», - зазначила Рутицька.

Також заступник Міністра окреслила основні напрями та пріоритети роботи Мінагрополітики. «Сьогодні ми вже реалізовуємо програму «3+5». Зосереджуємо увагу на ключових напрямках розвитку аграрної сфери. Зокрема, мова йде про державну підтримку фермерів, реформу держпідприємств, прозорий обіг землі, органічне виробництво і нішеві культури, розвиток сільських територій, зрошення, безпека харчової продукції та розширення ринків збуту», - наголосила вона.

В свою чергу, німецька сторона висловила підтримку проведенню реформ у сфері сільського господарства та відзначила важливість продовження співпраці у цьому напряму.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux