Україна планує співпрацювати з Нідерландами у сфері розвитку сільської місцевості, - Павленко

Опубліковано 30 березня 2016 року, 18:14

Також ми плануємо посилити торговельне співробітництво та збільшити обсяги двосторонньої торгівлі між країнами», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час зустрічі з Держсекретарем Міністерства економіки – Міністром сільського господарства Мартай

«Україна вбачає великі перспективи двостороннього співробітництва з Нідерландами в галузі сільського розвитку та підтримки підприємництва в сільській місцевості. 

Також ми плануємо посилити торговельне співробітництво та збільшити обсяги двосторонньої торгівлі між країнами», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час зустрічі з Держсекретарем Міністерства економіки – Міністром сільського господарства Мартайном ван Дамом, яка проходила в рамках бізнес-форуму Україна-Нідерланди.

Говорячи про двосторонню торгівлю агропродукцією, Олексій Павленко відзначив,що товарообіг між Україною та Нідерландами за 2015 рік склав 680 млн дол. США. З них експорт - 580 млн. дол США, імпорт - 100 млн. дол. США.

Основними позиціями експорту за 2015 рік були зернові злаки (315,4 млн дол. США), олія (135 млн дол. США), насіння олійних культур (45 млн дол. США), залишки і відходи харчової промисловості (34 млн дол. США), м’ясо та субпродукти  (38.8 млн дол США). Водночас основні позиції імпорту - какао-боби, шоколад (24,7 млн дол. США), живі і цибулинні рослини (8,3 млн дол. США), соки (5,9 млн дол. США), вироби із зерна і хлібних злаків (5,1 млн дол. США), желатин, пептони, декстрини (4,3 млн дол. США).

Український Міністр зазначив, що перспективними напрямами співробітництва можуть стати:

навчання і експертна підтримка у створенні правової бази для державно-приватного партнерства в сільськогосподарському секторі;

підтримка фермерів, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів в області розробки і впровадження енергозберігаючих технологій;

та надання допомоги дрібним фермерам і їх кооперативних об'єднань у впровадженні екологічних технологій.

 «Сьогодні вже започатковано декілька спільних проектів між Україною та Нідерландами, які спрямовані на розвиток різних сфер вітчизняного сільського господарства. Зокрема, 23 березня відбулося представлення програми «BELIEVE», яка займається розвитком потужностей громад для участі у впровадженні та здійсненні контролю процесу реформ у сільському господарстві, управлінні земельними ресурсами та розвитку сільських територій», - повідомив Олексій Павленко. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux