Україна наростить експорт м’яса та м’ясопродуктів

Опубліковано 11 лютого 2013 року, 15:15

Так, відповідні завдання щодо розвитку галузі тваринництва та нарощення експорту передбачені у Державній програмі активізації економіки на 2013-2014 роки. Згідно з нею, в Україні планують збудувати та реконструювати 153 тваринницьких комплекси. Окрім того, у 2013 році держава продовжуватиме виплату дотацій за збереження та утримання молодняку ВРХ, а також підтримуватиме одноосібників та власників сімейних ферм, аби наростити виробництво свинини. «Цьогоріч ми зможемо зменшити імпорт свинини на 40%.

Найближчим часом основна увага Уряду буде спрямована на розвиток галузі тваринництва, що забезпечить внутрішні потреби споживання м’яса та реалізацію експортного потенціалу. Відповідне завдання озвучив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк. Так, у 2013 році планується зменшити імпорт свинини на 40%, розпочати експорт курятини до країн Європейського Союзу та продовжувати нарощення поголів’я ВРХ. Однак пріоритетним залишиться підвищення якості продукції тваринництва та збільшення продуктивності худоби.

Так, відповідні завдання щодо розвитку галузі тваринництва та нарощення експорту передбачені у Державній програмі активізації економіки на 2013-2014 роки. Згідно з нею, в Україні планують збудувати та реконструювати 153 тваринницьких комплекси. Окрім того, у 2013 році держава продовжуватиме виплату дотацій за збереження та утримання молодняку ВРХ, а також підтримуватиме одноосібників та власників сімейних ферм, аби наростити виробництво свинини. «Цьогоріч ми зможемо зменшити імпорт свинини на 40%. Для цього у 2013 році ми спрямуємо частину коштів таким чином, аби вмотивувати сільгоспвиробників будувати нові ферми, щоб наростити виробництво свинини та підвищити її товарність. Крім того, цього року держава продовжить виплату дотацій за збереження та утримання молодняку ВРХ, що дасть змогу додатково зберегти у поточному році понад 500 тисяч голів», − зауважив Микола Присяжнюк. Також Міністр наголосив, що пріоритетним завданням залишиться підвищення якості продукції тваринництва завдяки впровадженню системи контролю НАССР на виробництві. Окрім того, додаткову увагу держава приділятиме збільшенню продуктивності худоби за рахунок підтримки селекції високопродуктивних порід тварин. Очільник відомства наголосив, що завдяки системним заходам щодо нарощення виробництва м’яса, держава не лише повністю забезпечить внутрішні потреби, а й може стати одним із провідних експортерів цієї продукції. Адже завдяки впровадженню НАССР вітчизняна м’ясна продукція стане більш конкурентоздатною на зовнішніх ринках. Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux