У вересні розпочнеться набір в рибний патруль Херсонщини та Одещини

Опубліковано 05 вересня 2016 року, 13:18

«У червні 2016 року ми запустили рибний патруль на Київщині і за неповні 3 місяці роботи він на 100% довів свою ефективність в частині затримання браконьєрів, перекупників нелегальної риби, контролю за звітністю рибалок-промисловиків. Рибоохоронні патрулі будуть працювати у кожному регіоні України, бо браконьєрство – це проблема всеукраїнська.

Херсонщина та Одещина стануть наступними регіонами України після Київщини, де запрацює рибоохоронний патруль. Вже 15 вересня 2016 року там буде оголошено кадровий конкурс. Держрибагентство відбиратиме не тільки керівників територіальних управлінь, але і весь інспекторський склад – близько 40 інспекторів до кожної з областей.

«У червні 2016 року ми запустили рибний патруль на Київщині і за неповні 3 місяці роботи він на 100% довів свою ефективність в частині затримання браконьєрів, перекупників нелегальної риби, контролю за звітністю рибалок-промисловиків. Рибоохоронні патрулі будуть працювати у кожному регіоні України, бо браконьєрство – це проблема всеукраїнська. Обсяг українського тіньового ринку риби – 4 млрд. Обмежені матеріально-технічні можливості не дозволяють запустити патруль у всіх регіонах України одночасно, тому рухаємося поступово – регіон за регіоном. Починаємо з найпотужніших «рибних» регіонів – «морських» Одеської та Херсонської областей», - повідомив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

Держрибагентство сподівається на максимальну підтримку реформи з боку місцевої влади. Так, у серпні з ініціативи Херсонської ОДА вже було підписано Меморандум про співробітництво у сфері розвитку рибного господарства між Державним агентством рибного господарства України та Херсонською обласною державною адміністрацією. Відповідно Меморандуму Херсонська ОДА всебічно сприятиме проведенню відкритого кадрового конкурсу до рибоохоронного патруля, проводитиме з Держрибагентством спільні зустрічі та засідання, круглі столи тощо.

«Ми вдячні Херсонській ОДА, губернатору Андрію Андрійовичу Гордєєву та всім небайдужим громадським активістам за підтримку. Без співпраці з місцевою владою запуск рибоохоронного патруля неможливий. Тема рибного господарства є важливою складовою не тільки економіки, але і соціального життя регіону» - додав Ярема Ковалів.

Відкритий кадровий конкурс на посаду рибних патрульних відбудеться відповідно до вимог нового Закону «Про державну службу», включатиме електронне тестування та співбесіду. До складу конкурсної комісії будуть залучені представники громадських організацій, науковці та експерти у відповідній сфері, представник виборного органу первинної профспілкової організації тощо.

«Відбір керівників та інспекторів відбудеться виключно на конкурсних засадах. Ми запрошуємо всіх тих, кому небайдужий стан рибного господарства Херсонщини та, хто відчуває в собі сили задля роботи в рибоохоронному патрулі, подавати документи, проходити конкурс. Галузі потрібні вмотивовані, чесні, порядні люди», – повідомив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

 

 

За інформацією Держрибагентства 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux