Українці надають перевагу свинині і курятині
У поточному році прогнозується реалізація на забій худоби та птиці в обсязі 3241,0 тис. тонн, що на 1,2% менше до минулого року. А виробництво молока та яєць буде збільшено на 0,2% (всього буде 10641,3 тис. тонн) та 2,4% (всього буде 17183,3 млн. шт.) відповідно. Про це повідомив директор Департаменту тваринництва Мінагрополітики Микола Кваша під час селекторної наради щодо прогнозних показників розвитку галузі тваринництва у 2016 році.
За його словами, чисельність поголів’я ВРХ на кінець поточного року прогнозується збільшити на 0,3% (всього 3759,3 тис. гол.). В тому числі корів – на 0,2% (всього 2170,1 тис. гол.), свиней – на 1,5% (всього 7188,2 тис. гол.), овець та кіз – на 0,5% (всього 1331,3 тис. гол.), птиці – на 3,2% (всього 210,5 млн. гол.). Тому одним із основних заходів на 2016 рік перед регіонами буде виконання прогнозованих показників, адже головним завданням агропромислового комплексу є забезпеченість продуктами харчування населення», - зазначив Кваша.
«За даними балансів попиту і пропозиції, розроблених Мінагрополітики, у 2016 році очікується споживання м’яса і м’ясопродуктів на 1 особу – 51,2 кг., молока і молокопродуктів – 210,5 кг., яєць та яйцепродуктів – 287 шт. Очікується збільшення експорту та імпорту молока та молокопродуктів на 12,1% та 29,9% до 500 тис. тонн та 100 тис. тонн відповідно», - підсумував директор Департаменту тваринництва.
Прес-служба Мінагрополітики