У цьому році на підтримку сільського господарства держбюджетом виділено 374,6 млн грн, - Олена Ковальова

Опубліковано 21 квітня 2016 року, 12:46

На 2016 рік державним бюджетом України виділено 374,6 млн грн. на фінансову підтримку сільського господарства. Про це повідомила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова у коментарі 34 телеканалу.

Вона пояснила, що для підтримки фермерських господарств цього року виділено 15,8 млн гривень. «Ці кошти надаються фермерським господарствам на поворотній основі в кредитній формі. Уже здійснено їх розподіл і найближчим часом очікуємо розподіл конкурсними комісіями на місцях відповідних коштів», - додала заступник Міністра.

За її словами, також держбюджетом України виділено 300 млн гривень на агропромисловий комплекс шляхом здешевлення кредитів. «Це одна з найбільш ефективних програм, яка дозволяє залучити за минулорічними оцінками, на одну гривню 30 гривень залучених кредитів. На початку квітня здійснено розподіл коштів за регіонами», - зауважила Олена Ковальова.

Вона також повідомила, що ще один напрямок підтримки, який на сьогодні передбачається з державного бюджету є підтримка тваринництва: «З державного бюджету на підтримку тваринництва цього року передбачено 50 млн грн. Вказані кошти будуть спрямовані для виплати часткового відшкодування вартості закуплених для подальшого відтворення телиць, нетелей, корів вітчизняного походження та племінних телиць, нетелей, корів молочного, молочно-м’ясного і м’ясного напряму продуктивності, племінних свинок та кнурців, племінних вівцематок, баранів, ярок».

Наступним важливим напрямком для одноосібників і фермерів є придбання сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва у лізинг. Держбюджетом передбачено 3,8 млн гривень.

Олена Ковальова додала, що Мінагрополітики працює над залученням матеріально-технічної допомоги. «Очікуємо ратифікації у Верховній Раді Угоди з Європейським інвестиційним банком щодо залучення в сільське господарство України 400 млн євро. Ці кошти будуть акцентовані на малого та середнього виробника. Зокрема на зерновий та олійний напрямок та аквакультуру», - зазначила Ковальова.

 Крім того, зауважила заступник Міністра, більше 15 проектів матеріально-технічної допомоги, які працюють в регіонах, сконцентровані на розвиток малого та середнього підприємництва, молочного скотарства, кооперації та садівництва.  

Прес-служба Мінагрополітики

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux