У рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» Мінагрополітики висадило 1,2 га лісу

Опубліковано 02 квітня 2016 року, 12:49

Лісокультурні роботи розпочались в усіх областях України.  Станом на 1 квітня 2016 року посаджено 20 тис. 783 га лісових культур. У тому числі 1264 га нових лісів. Про це повідомив Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський під час проведення акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» на території Іршанського лісництва державного підприємства «Малинське лісове господарство» Житомирської області, де спільно з колективом Мінагрополітики, Держлісагентства, громадськими активістами та журналістами висаджували ліс.

У рамках щорічної акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» було засаджено 1,2 га лісу. Схема посадки – 5 рядків сосни та 3 рядки берези.  Посадка лісових культур здійснювалась мечом колесова (вузька сталева лопата для посадки сіянців і саджанців лісових культур).

Ярослав Краснопольський наголосив, що завдяки щорічній акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», ліси відновлюються по всій території Україні. «Адже лісова галузь виконує природозахисну та екологічну функцію. У кожній області проводиться безперервне лісовпорядкування. У відповідності до лісового законодавства, вирубані, загиблі, пошкоджені ліси підлягають відтворенню. Лісовідновлювальні роботи є сезонними заходами і проводяться в оптимальні терміни», - нагадав Перший заступник Міністра.

«Приємно, що посадки лісового матеріалу долучилися діти. Адже на сьогодні в Україні функціонує 575 учнівських лісництв, де майже 23 тис. дітей під керівництвом лісівників вчаться азам лісового господарства. В Україні існує 25 лісівничо-просвітницьких центи (Вінницька, Чернігівська, Волинська обл.). Працює 32 музеї лісу у Тернопільській, Закарпатській, Житомирській, Чернівецькій, Івано-Франківській та Хмельницькій обл.», - зазначив Краснопольський.

Довідково:

У 2015 році садіння і висівання виконано на площі 33,6 тис. га, що становить 115 % річного завдання.

Весь обсяг лісокультурних робіт проведений на землях лісогосподарського призначення, з яких 2,4 тис. га, або 7 %, – нові ліси.

До лісовідновлення зараховано 17,3 тис. га природного поновлення, що становить 104 % до річного завдання. Слід також додати, що загальний обсяг відтворення лісів у 2015 році виконаний на площі 50,9 тис. га, або 111 %, до річного завдання.

Площа створених лісів у 1,1 рази перевищила площу суцільних зрубів 2014 року.

Прес-служба Мінагрополітики

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux