У Мінагрополітики відкрилась виставка живопису на склі Анастасії Рак «ПОКЛИК»

Опубліковано 01 березня 2019 року, 15:50

Сьогодні, у Мінагрополітики, за участі в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевої відбулося офіційне відкриття виставки живопису на склі Анастасії Рак «ПОКЛИК». Експозиція представлена у холі міністерства в рамках проекту, присвяченого народній українській картині за підтримки Мінагрополітики. Мистецька подія у аграрному відомстві відбувається вже вдруге, такі заходи триватимуть на довгостроковій основі.

          «Мистецтво – це споконвічна цінність, яка здатна живити суспільство в духовному сенсі. Аграрний комплекс виконує функцію із забезпечення продовольчої безпеки нашої держави та годує суспільство в прямому сенсі. Таким чином ця виставка є надзвичайно символічною з точки зору поєднання національної творчості та реального стрімкого життя українського суспільства, одним з проявів якого є сучасний АПК», – наголосила в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева.

На ретроспективній виставці були презентовані ранні твори художниці з музеїв Києва, приватних колекцій, які є національним надбанням України. В рамках виставки відбулися майстер-класи з живопису на склі, які провів син Анастасії Трохимівни – Володимир Рак, художник, старший науковий співробітник Музею Івана Гончара. Кожен охочий зміг створити власний твір за мотивами давніх народних взірців.

Анастасія Рак – заслужений майстер народної творчості, лауреат премії імені Катерини Білокур. Художниця відновила забуту традицію малювання на склі, зберегла й донесла до нас досвід 1920-х років – часу масового поширення народної картини. У творах художниці – і риси українського пісенного фольклору, і народна філософія, і весь лад думок, вірувань, обрядів, яким жило українське село першої третини ХХ століття. Анастасія Рак сміливо трактує канонічні сюжети народної картини, обирає теми, спираючись на власні спогади. Їй властиві несподівані композиційні рішення і власний стиль малюнку.

Довідково:

Виставка буде тривати з 1 березня по 1 травня 2019 року.

Час роботи: понеділок-п'ятниця, з 09:00 до 20:00. вул. Хрещатик, 24.

За додатковою інформацією звертайтесь за телефоном  +380503520806 (viber, telegram), Тетяна Пилипчук.

Прес-служба Мінагрополітики

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux