У лютому закупівельні ціни на молоко першого ґатунку збільшились на 5 %, — Мінагрополітики

Опубліковано 24 лютого 2015 року, 15:24

На нараді були озвучені показники, з якими тваринницька галузь завершила 2014 рік. Так, обсяг реалізації худоби та птиці у живій вазі досяг 3,3 млн тонн, що на 4,3% більше ніж у 2013 році. Виробництво молока збільшилося на 0,4%, яєць — на 4,3%. Проте вже у січні цього року в галузі виникла низка негативних тенденцій, пов’язаних зі скороченням бюджетного фінансування та девальвацією, яка призвела до збільшення собівартості продукції. У результаті в січні обсяги реалізації худоби зменшили 18 областей.

Під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка відбулася селекторна нарада з питань розвитку тваринництва. Керівники аграрного відомства, представники Національної академії аграрних наук, профільних асоціацій та облдержадміністрацій обговорили проблеми галузі та шляхи їх подолання.

На нараді були озвучені показники, з якими тваринницька галузь завершила 2014 рік. Так, обсяг реалізації худоби та птиці у живій вазі досяг 3,3 млн тонн, що на 4,3% більше ніж у 2013 році. Виробництво молока збільшилося на 0,4%, яєць — на 4,3%. Проте вже у січні цього року в галузі виникла низка негативних тенденцій, пов’язаних зі скороченням бюджетного фінансування та девальвацією, яка призвела до збільшення собівартості продукції. У результаті в січні обсяги реалізації худоби зменшили 18 областей. «Питання щодо поточної ситуації однозначно назріло, воно потребує термінового розгляду та наших спільних і скоординованих дій», — сказав Перший заступник Міністра Ярослав Краснопольський.

Одним з дієвих механізмів підтримки виробників стало підвищення закупівельної ціни на молоко. В лютому порівняно з минулим роком вартість молока першого ґатунку збільшилася на 5% до 4365 грн за тонну, другого ґатунку — на 1,4% і становила 2925 грн за тонну.

Про ситуацію в областях доповіли представники Волинської, Хмельницької, Чернігівської, Миколаївської та Харківської облдержадміністрацій.

За підсумками наради керівникам областей спільно з представниками переробної галузі доручено обґрунтувати та спрогнозувати на поточний рік обсяг молочної продукції та справедливої ціни не неї, провести комплексний моніторинг ситуації та надати свої пропозиції.

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux