У ДП «Укрспирт» спільно з представниками трудових колективів обговорили питання завантаженості заводів

Опубліковано 18 березня 2016 року, 09:36

У середу, 16 березня, заступник директора ДП «Укрспирт» зустрівся з представниками трудових колективів кількох місць провадження діяльності та представниками служби безпеки профспілкової організації.

 У зустрічі взяли участь представники Вузлового, Рава-Руського, Стркутинського, Сторонибабського, Борокського та Луцького МПД. Співробітників підприємства супроводжували люди в камуфляжі, які представились як громадські активісти, а також представники трудового колективу ДП «Угерський спиртзавод», який підпорядкований концерну «Укрспирт».

Керівнику ДП «Укрспирт» поставили питання стосовно завантаженості та роботи заводів ДП «Укрспирт» у березні 2016 року, надання матеріальної допомоги співробітникам держпідприємства, роботи ревізорів та можливості використання залишків ТМЦ, які були закуплені в 2014 році, в роботі МПД.

«Від представника Рава-Руського МПД прозвучало питання, що стосується значної частини місць провадження діяльності ДП «Укрспирт»: чому в березні  завод зупинився? Причиною цьому стало підвищення з березня 2016 року податку на акциз на 50%. Вітчизняні виробники ЛГВ активно працювали «на склад» з грудня до березня включно. У цей період було значне завантаження виробничих потужностей. Щоб задовольнити попит, працювали 16 місць провадження діяльності. Об’єми виробництва стрімко росли. В грудні 2015 року вироблено 1 млн дал продукції (+ 20% до грудня 2014 року). За січень-лютий 2016 року виробництво спирту склало 1,85 млн дал (+230% у порівнянні з першими двома місяцями 2015 року). Зменшення попиту – це тимчасовий захід. Уже в квітні-травні цього року ми плануємо повернутись до звичного темпу роботи», - коментує заступник директора ДП «Укрспирт» Сергій Блескун.

З приводу надання матеріальної допомоги членам трудових колективів – у зв’язку зі скрутним становищем в підприємстві, та значними боргами, що накопичились за 2012-2014 рр., керівник прийняв рішення тимчасово обмежити кількість виплат. «Витрати на санаторне оздоровлення ми змушені тимчасово призупинити, зараз ми маємо думати про те, як вивести підприємство з кризи. Оптимізація витрат – обов’язковий крок у нашій ситуації», - коментує С. Блескун.

Нагадаємо, ДП «Угерський спиртзавод» входить до складу концерну «Укрспирт».

                                                                                                               За інформацією прес-служби ДП"Укрспирт"

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux