У Держпродспоживслужбі обговорили із представниками бізнесу законодавчі зміни щодо експорту та імпорту продуктів харчування

Опубліковано 05 лютого 2018 року, 12:32

Під час зустрічі було обговорено питання щодо процесу гармонізації українського законодавства до норм ЄС: труднощі та перспективи впровадження системи «єдиного вікна». З боку Американської бізнес асоціації було проінформовано про досвід використання такої системи для розмитнення вантажів, порядок експорту продуктів харчування до інших держав, зокрема – Китаю.

Днями відбулася зустріч між представниками Держпродспоживслужби та членами Американської бізнес асоціації щодо законодавчих змін у порядку експорту та імпорту продуктів харчування. Зокрема, йшлося про соняшниковий шрот та стан розробки нормативно-правових актів стосовно імплементації Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин».

Під час зустрічі було обговорено питання щодо процесу гармонізації українського законодавства до норм ЄС: труднощі та перспективи впровадження системи «єдиного вікна». З боку Американської бізнес асоціації було проінформовано про досвід використання такої системи для розмитнення вантажів, порядок експорту продуктів харчування до інших держав, зокрема – Китаю. Також було акцентовано на питаннях щодо нормативно-правових актів із імплементації законопроекту про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин.

Представники Держпродспоживслужби повідомили, що впродовж 2017 року було оформлено 6066 партій вантажів продуктів харчування тваринного походження, із них відмовлено в оформленні 76 партій, а 9 – було пропущено за принципом мовчазної згоди.

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа наголосив, що Служба працює над погодженням ветеринарних сертифікатів на імпорт та експорт продуктів харчування. Зокрема, впродовж 2017 року та першого місяця поточного року Держпродспоживслужба та компетентні органи іноземних держав погодили 19 форм міжнародних ветеринарних сертифікатів на експорт та 19 сертифікатів об’єктів державного ветеринарно-санітарного контролю.

Представники бізнес-середовища висловили готовність до участі в подальшому обговоренні законодавчих змін і проектів нормативно-правових актів.

 

За інформацією Держпродспоживслужби

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux