У Чернівецькій області збільшать посівну площу сільгоспкультур на 8,3 тис. га, - керівник Департаменту агропромислового розвитку області

Опубліковано 29 лютого 2016 року, 15:21

У цьому році в усіх категоріях господарств Чернівецької області прогнозується збільшити всю посівну площу сільгоспкультур до 313,7 тис. га, що на 8,3 тис. га більше рівня минулого року. Про це наголосив начальник Департаменту агропромислового розвитку Чернівецької ОДА Олександр Варжевський під час радіоефіру у програмі «Колос» Національної радіокомпанії України. Ефір відбувся у рамках нової практики щодо заслуховування звітів директорів Департаментів агропромислового комплексу ОДА, запроваджений Мінагрополітики.

«Зокрема прогнозується збільшити площу всіх зернових культур до 129,9 тис. га. З них: озимих зернових – до 52,7 тис. га, ярих зернових до 77,2 тис. га. В тому числі збільшити посівну площу кукурудзи на зерно до 58,8 тис. га», - повідомив Олександр Варжевський.

Він зауважив, що прогнозується збільшити посівні площі сої до 72,1 тис. га та посіяно озимого ріпаку 8,5 тис. га. «Проте прогнозується зменшення посівних площ соняшнику до 7,2 тис. га, цукрових буряків до 0,1 тис. га, льону олійного до 0,7 тис. га, картоплі до 33,7 тис. га, овочів та баштанних продовольчих культур до 12,3 тис. га», - повідомив керівник  Департаменту агропромислового розвитку Чернівецької ОДА.

«Посів озимих зернових культур під урожай 2016 року в усіх категоріях господарств області проведено на площі 52,7 тис. га. В тому числі озимої пшениці – 45,7 тис. га озимого ячменю – 6,6 тис. га, озимого жита – 0,4 тис. га. Крім того, озимого ріпаку посіяно на площі 8,5 тис. га, що га 0,8 тис. га більше до 2015 р.», - зауважив Олександр Варжевський.

Він додав, що сходи озимих зернових культур в усіх категоріях господарств області отримано на площі 52,7 тис. га, що становить 100% від загальної площі посіву. «На площах, де отримані сходи, в доброму стані знаходяться – 24,3 тис.га (46,1%), у задовільному стані – 26,9 тис. га (51,0%) та слабкі і зріджені – 1,5 тис. га (2,8%). Також отримано 8,5 тис. га сходів озимого ріпаку. З них в доброму стані – 3,4 тис. га (40%), у задовільному стані – 4,3 тис. га (50,6%) та слабкі і зріджені – 0,8 тис. га(9,4%)», - повідомив він.

Олександр Варжевський зауважив, що у Чернівецькій області уже розпочато роботу з підживлення посівів озимих культур: «За оперативними даними, в усіх категоріях господарства області озимі зернові культури підживлено на площі 1,2 тис. га. В тому числі озиму пшеницю – на площі 1 тис. га, озимий ячмінь – на площі 2 тис. га, озимий ріпак – на площі 0,5 тис. га».  

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux