У 4 областях впроваджуються міжнародні проекти з підтримки розвитку малого підприємництва, сімейних ферм та кооперації на селі, - Рутицька

Опубліковано 04 квітня 2016 року, 17:25

У Вінницькій, Львівській, Херсонській та Черкаській областях за підтримки міжнародних донорських організацій впроваджуються 6 проектів з підтримки розвитку малого підприємництва, сімейних фермерських господарств та кооперації на селі. Про це повідомила заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька під час міжнародної конференції «Кооперація і духовність – минуле, сьогодення, майбутнє», яка проходила у Львові.

«Під час зустрічей і переговорів з іноземними партнерами дуже часто піднімається тема розвитку аграрних кооперативів. Наприклад, ми отримуємо величезну фахову допомогу в питанні розбудови кооперативного руху від наших канадських партнерів. Канада є одним з найбільших натхненників розвитку агрокооперативів в Україні», - відзначила заступник міністра.

Владислава Рутицька наголосила, що питання розвитку сільськогосподарських кооперативів — це питання в тому числі і соціальне, яке стосується сталого розвитку сільської місцевості.

"У Черкаській області за підтримки Європейського Союзу з 2015 року діє проект «Створення регіонального навчально-практичного центру розвитку багатофункціональних кооперативів»), в рамках якого передбачається створення 50–ти нових СОК", - наголосила Владислава Рутицька.

Також вона відзначила, що Мінагрополітики взяло участь в опрацюванні надважливого  проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств» (реєстр. № 1599 від 23.12.2014, яким законодавчо запроваджено сімейний тип господарювання (створення та діяльність сімейних фермерських господарств з числа особистих селянських господарств). Зазначений проект Закону України 30 березня 2016 року схвалено Верховною Радою України.

Довідково:

Станом на початок 2016 року в Україні зареєстровано 998 сільськогосподарських виробничих кооперативів та 1026 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Але реальну господарську діяльність здійснюють лише 54,9%. Щодо галузевого розподілу, то тут ситуація така: із загальної кількості діючих кооперативів: молочарських - 156 (27,6%), з обробітку землі та збирання врожаю – 153 (27,1%), м'ясні - 17 (3,0%), плодоовочеві - 67 (11,8 %), зернові - 36 (6,43%) та з надання інших послуг - 135 (23,9 %).

 Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux