У 2015-му році Департаментом продовольства впроваджувалися програми "Шкільне харчування", "Адресні дотації" та "Здорове харчування"

Опубліковано 14 січня 2016 року, 14:08

За минулий рік Департаментом продовольства Мінагрополітики здійснювалася робота у розробці та реалізації заходів, спрямованих на впровадження в Україні таких соціальних програм як "Шкільне харчування", "Адресні дотації" та "Здорове харчування", які залишаються пріоритетними і в 2016 році. Про такі результати роботи за 2015 рік розповів директор Департаменту продовольства Микола Мороз.

Він зазначив, що в минулому році вперше було відстежено ситуацію щодо наповнення регіональних ринків продовольчими ресурсами, а також вперше ініційовано створення робочої групи з розробки балансів попиту та пропозиції. Крім того, була здійснена низка заходів щодо дерегуляції в галузі.

«За минулий рік ми вперше у Департаменті продовольства ініціювали створення робочої групи з розробки балансів попиту та пропозиції сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки на внутрішньому ринку. Крім того, вперше розпочали роботу з відстеження ситуації щодо наповнення регіональних ринків продовольчими ресурсами», - розповів директор Департаменту.

За словами Миколи Мороза впродовж минулого року за участі Департаменту також було розроблено 5 законопроектів, 4 проекти постанови Кабінету Міністрів України та 20 проектів наказів. «А ще проведено фахову експертизу 61 проекту Закону України, 7 проектів постанов Кабінету Міністрів України, 4 проектів розпорядження Кабінету Міністрів України та 15 проектів наказів», - додав Микола Мороз.

Він зазначив, що підзвітний йому Департамент бере активну участь у заходах щодо спрощення ведення бізнесу. Зокрема, за ініціативи Мінагрополітики, було виключено положення Податкового кодексу України щодо затвердження Кабінетом Міністрів України переліку виробників біоетанолу, а також підготовлено та прийнято Кабінетом Міністрів України постанову, якою виключено перелік спиртових заводів, що мають право на виробництво біоетанолу.

«Завдяки прийняттю вищезазначених актів на сьогоднішній день виробництво біоетанолу може здійснюватися не лише спиртовими заводами, а й будь-якими підприємствами, що отримали ліцензію на його виробництво. Це суттєво спростило дозвільну систему здійснення господарської діяльності у сфері виробництва біоетанолу», - пояснив Микола Мороз.

Крім того, в рамках дерегуляції був розроблений проект Закону України "Про дитяче харчування". «Цим законопроектом передбачається скасування спеціальних сировинних зон, що також сприятиме дерегуляції галузі», - сказав директор Департаменту продовольства.  І додав, що  також було ініційовано скасування механізму затвердження мінімальних цін на цукор: «Відповідний проект Закону був схвалений на засіданні Уряду та направлений до Верховної Ради України».

З метою підвищення ефективності використання державного майна шляхом розширення сфери використання спирту етилового та сприяння нарощуванню експортного потенціалу ДП "Укрспирт", Департаментом у 2015 році підготовлено відповідні проекти актів, які наразі узгоджуються із заінтересованими центральними органами виконавчої влади для подання на розгляд Уряду.

Прес-служба Мінагрополітики

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux