Триває робота над створенням електронної системи промислового вилову риби в Україні

Опубліковано 20 вересня 2017 року, 18:31

Триває електронізація рибного господарства, в рамках якої, станом на середину вересня 2017 року, розроблено електронну систему звітності про вилов рибальськими суднами. Система працює в тестовому режимі, вже створено розділи, пов’язані з розподілом промислових можливостей та видачею дозволів на вилов, блоки про суб’єктів господарювання та рибальські судна.

У листопаді 2017 року експерти з Естонії планують відвідати Україну для проведення навчання представників Держрибагентства щодо практичного використання системи – як подавати заявки на розподіл лімітів, реєструвати суб’єктів господарювання, видавати дозвіл на вилов та подавати звітність про вилов тощо.

Для повноцінного запуску естонськими спеціалістами та експертами Держрибагентства щодня ведеться активна робота над її адаптацією та наповненням. Після завершення роботи над системою, доступ буде також надано територіальним Управлінням Держрибагентства, які, відповідно до компетенції, будуть забезпечувати внесення рибопромислових даних з паперових носіїв. Готова система міститиме дані щодо наявних промислових можливостей та їх розподілу, виданих дозволів, звітність про стан використання промислових можливостей, інформацію про суб’єктів господарювання, що здійснюють рибопромислову діяльність та рибальські судна тощо.

У подальшому планується забезпечити доступ до Електронної системи для промислових підприємців для самостійної подачі заяв на встановлення частки добування водних біоресурсів, отримання дозволів на вилов та подання звітності про вилучення водних біоресурсів. Кожному користувачу системи буде надано персональні можливості для роботи у системі через індивідуально створені облікові записи.

У Держрибагентстві наголосили, що завдяки системі моніторингу держава отримає можливість у режимі реального часу відслідковувати обсяги промислового вилову. Використання такої Електронної системи значно спрощує процес контролю за діяльністю пов’язаною із виловом водних біоресурсів оскільки вся інформація щодо такої діяльності знаходиться в одному місці і доступна з будь-якого регіону країни у будь-який час.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Естонії виділило грант на проект із розробки та запуску інформаційної системи моніторингу промислового вилову риби в Україні. У рамках проекту запланована адаптація інформаційної системи Естонії відповідно до українського законодавства, її модифікація з метою подальшого застосування в рибному господарстві України.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux