Триває процес державної реєстрації територіальних органів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. На даний момент уже зареєстровано понад 100 терорганів Держпродспоживслужби.
«Процес створення Служби активно просувається. У понад 100 регіонах призначено виконуючих обов’язки керівників і ці територіальні органи вже пройшли державну реєстрацію», - наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.
За його словами, майже завершили цей процес управління в Івано-Франківській, Тернопільській, Вінницькій, Рівненській та Одеській областях. Очікується, що до кінця тижня цю роботу завершать всі 572 територіальні органи Держпродспоживслужби.
Володимир Лапа наголосив, що у повному обсязі територіальні органи розпочнуть виконувати свої функції після того, як Комітет ВР з питань бюджету схвалить розпорядження Кабінету Міністрів № 76 від 27 січня 2016 р. «Деякі питання забезпечення діяльності Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів» № 76 від 27 січня 2016 р., яким передбачив фінансування Держпродспоживслужби шляхом передачі бюджетних призначень з інших центральних органів виконавчої влади, що приєднуються до Служби.
Прес-служба Держпродспоживслужби