Традиційні та регіональні продукти харчування є однією із можливих точок зростання аграрної галузі, – Олена Ковальова

Опубліковано 26 вересня 2017 року, 14:21

21 вересня, під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової відбулось засідання робочої групи з питань розвитку виробництва регіональних і традиційних продуктів харчування, яке стало своєрідним “kick-off meeting” щодо подальшої роботи зі створення, аналогічної до європейської, комплексної системи PDO/PGI/TSG для харчових продуктів. У зустрічі взяли участь представники Мінагрополітики, Офісу підтримки реформ Мінагрополітики, європейські експерти, представники громадських організацій.

«Результатом налагодження комплексної системи PDO/PGI/TSG стане захист економічних інтересів та підвищення маркетингового потенціалу українських виробників продовольства, особливо малих та середніх. Також це матиме позитивний ефект для розвитку сільської місцевості, зокрема, в частині зростання інтересу до сільського туризму», – наголосила Олена Ковальова.

Під час зустрічі було акцентовано увагу на питаннях адаптації та апроксимізації законодавства України до регулювання Європейського Союзу щодо системи PDO/PGI/TSG для харчових продуктів.

Також європейські колеги поділилися досвідом запровадження подібної системи у своїх країнах.

Довідково:

PDO – Protected designation of origin. Назва області, визначеного місця або назви країни, яку використовують як позначення для сільськогосподарського/харчового продукту, який походить з такої області, місця або країни, якість або властивості, яких значно або виключно визначені географічної навколишнім середовищем.

Щоб отримати статус PDO, продукт повинен бути повністю виготовлений в конкретному регіоні, щоб набути унікальні властивості.

PGI – Protected geographical indication. Назва області, визначеного місця або назви країни, яку використовують як позначення для сільськогосподарського/харчового продукту, який походить з такої області, місця або країни, якість або властивості, яких значно або виключно визначені географічної навколишнім середовищем.

Щоб отримати статус PGI, продукт повинен бути частково виготовлений в конкретному регіоні, щоб набути унікальні властивості.

 

TSG – Traditional specialty guaranteed. Харчовий продукт з особливими характеристиками, що чітко відрізняють його від інших продуктів цього ж виду у результаті використання традиційних інгредієнтів та/або внаслідок традиційного складу, та/або використання традиційної технології виробництва/переробки.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux