Тарас Кутовий: Україна сподівається на збільшення квот від ЄС для української продукції

Опубліковано 23 червня 2016 року, 18:21

Надання Європейським Союзом додаткових квот для української продукції має бути ключовим елементом збільшення двосторонньої торгівлі в рамках ЗВТ. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час зустрічі з Європейським Комісаром з питань сільського господарства та розвитку сільських територій Філом Хоганом.

За словами Міністра, впродовж візиту української делегації до Брюсселю відбулося кілька раундів виснажливих переговорів щодо збільшення українського експорту до ЄС. Для української сторони таке рішення дозволило б покращити показники двосторонньої торгівлі та вдосконалити систему контролю безпеки харчових продуктів в Україні.

«Хочу відзначити неймовірний обсяг роботи та переговорних зусиль української делегації у Брюсселі. У результаті візиту, думаю, нас не тільки зрозуміли, але й почули. Зрушення у питаннях квот стають все ближчими до реалій», - зазначив очільник МінАПП.

Задля розвитку двосторонньої торгівлі з ЄС, зі свого боку Україна працює над ефективною програмою підтримки фермерів, планом реструктуризації сільського господарства та приватизації державних підприємств, а також прозорою реформою ринку землі.

«Підтримка розвитку сільських територій, реформування системи продовольчої безпеки, розширення доступу українського експорту на міжнародні ринки - це основні вектори для розширення двосторонньої торгівлі», – наголосив Тарас Кутовий.

Крім того, Міністр зауважив, що розроблено проект Закону України «Про стимулювання розвитку агропромислового комплексу України». Він передбачає створення спеціалізованої установи для підтримки та фінансування малого і середнього підприємництва на селі та сільського розвитку за європейським зразком.

Нагадаємо, команда Міністерства аграрної політики та продовольства України на чолі з Тарасом Кутовим розробила стратегічний план реформування галузі «3+5». Одним із трьох основних пріоритетів реформ є державна підтримка малих та середніх фермерів. Реформа держпідтримки передбачає створення комфортних умов для розвитку дрібних фермерських господарств та стимулювання виготовлення продукції з доданою вартістю. Головними принципами держпідтримки фермерів мають стати адресність та прозорість.

Прес-служба Мінагрополітики

                                                                                                                           


--

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux