Тарас Дзьоба взяв участь в Міністерському засіданні Місії інновацій у сільському господарстві для клімату «AIM for Climate»

Опубліковано 22 лютого 2022 року, 14:54

В рамках візиту до м. Дубай з метою участі в заходах EXPO 2020 заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тарас Дзьоба взяв участь в Міністерському засіданні Місії інновацій у сільському господарстві для клімату «AIM for Climate».

Під час засідання «AIM for Climate» Тарас Дзьоба обговорив низку важливих питань з Міністром зміни клімату та навколишнього середовища Об’єднаних Арабських Еміратів Маріам Аль-Мхейрі та Міністром сільського господарства Сполучених Штатів Америки Томасом Джеймсом Вілсеком. В свою чергу, Маріам Аль-Мхейрі запевнила українську делегацію у підтримці та готовності розвивати двосторонні відносини.

Крім того, заступник Міністра провів низку зустрічей з міжнародними партнерами. Готовність до двосторонньої  співпраці висловили Міністр сільського господарства та рекультивації земель Арабської Республіки Єгипет Ельсайед Елькосайер, Міністр сільського господарства Народної Республіки Бангладеш Мохаммад Абдур Раззак, Міністр сільського господарства Азербайджанської Республіки Інам Карімов. Останній запросив  відвідати форум стосовно  інновацій та діджиталізації, який буде проходити в м. Баку 7-8 травня 2022 року.

Для розвитку малих фермерів та сталого виробництва в Україні Українська сторона обговорила та узгодила план участі у «Спринті ідей» з Парламентським заступником Державного міністра з питань довкілля, продовольства та розвитку сільських районів Великої Британії Джо Черчилль.

«Зважаючи на суттєвий товарообіг між нашими країнами та геополітичну обстановку вважаю за необхідне приділити найбільшу увагу розвитку відносин з арабськими країнами та країнами тюркської співдружності», - зазначив Тарас Дзьоба.

Фернандо C. Камарго, запросив українську делегацію разом з аграріями відвідати Бразилію.  Міжнародний досвід забезпечить якісний запуск зернової біржі та розвиток інструментів підтримки дрібних сільськогосподарських виробників в умовах зміни клімату і використання так званих кліматично-розумних практик.

Тарас Дзьоба також провів зустріч із представником Фонду Білла і Мелінди Гейтс Еноком Чікавою, обговорили використання їх ресурсів для розвитку кліматично-розумного агропотенціалу в Україні.


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux