Створення Держпродспоживслужби сприятиме порозумінню між експортерами і фітосанітарною службою, - Володимир Лапа

Опубліковано 10 грудня 2015 року, 11:23

Перший заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів Володимир Лапа провів зустріч із трейдерами щодо налагодження ефективної системи державного контролю у сфері фітосанітарії. На зустрічі, зокрема йшлося про удосконалення співробітництва між експортерами та фітосанітарною службою.

Як зазначив Володимир Лапа, у нашій країні історично існували непорозуміння у взаємодії між експортерами і фітосанітарною службою. Це в жодному разі не сприяло налагодженню співпраці між бізнесом і державою, а тим паче розвитку національної економіки.

Перший заступник Голови Держпродспоживслужби України переконаний, що створення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів, яка працюватиме на нових засадах і стандартах, покладе край цій тенденції і започаткує новітні підходи роботи.

«Я особисто зацікавлений у налагодженні співпраці між експортерами та фітосанітарною службою, щоб допомогти скоординувати учасників ринку і оперативно вирішувати принципові питання. Якщо ви бачите рішення - пропонуйте, а я зроблю все від мене залежне, щоб воно було втілене. Ми повинні відпрацювати ефективний механізм взаємодії», - наголосив Володимир Лапа.

Він зазначив, що йдеться не лише про економіку – йдеться про імідж держави-експортера, який Україна завойовувала багато років.

За результатами зустрічі досягнуто домовленості про спільний відбір зразків вантажовідправником та інспектором, що сприятимуть формуванню довірливих відносин між суб’єктами ринку. Також учасники зустрічі погодилися запровадити процедуру арбітражного аналізу фітосанітарного стану, а це в свою чергу підніме довіру до роботи Держпродспоживслужби.

Разом з цим Володимир Лапа наголосив на необхідності дотримання вимог видачі фітосанітарних сертифікатів у відповідності до вимог країн-імпортерів.

Підбиваючи підсумки Перший заступник Голови Держпродспоживслужби наголосив, що уникнути проблем можна, якщо працювати на випередження. «Ми повинні будувати свою роботу не на вирішенні проблем, а на їх профілактиці. Стратегічне завдання – контроль фітосанітарного стану території, щоб реагувати не на наслідки, а на причини виникнення проблем», - зазначив Володимир Лапа.

Прес-служба Мінагрополітики  

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux